Greșelile pe care le faci cu murăturile pentru iarnă. Ce legume nu au nevoie de fierbere, gustul va fi prea înțepător

Detaliile de care este bine să ții cont
Greșelile pe care le faci cu murăturile pentru iarnă. Ce legume nu au nevoie de fierbere, gustul va fi prea înțepător

Toamna se apropie cu pași repezi și gospodinele din toate colțurile țării încep să facă provizii pentru sezonul rece, iar de pe listele cu preparate nu pot lipsi, bineînțeles, murăturile. Multe au rețetele lor proprii, altele s-au documentat de pe internet sau de la apropiați, dar totuși, dacă vrei să nu dai greș, mai bine eviți aceste erori de mai jos. Află ce legume nu au nevoie de fierbere!

Cele mai întâlnite greșeli pe care gospodinele le fac atunci când pregătesc murăturile

În fiecare an, gospodinele se pregătesc din timp cu provizii pentru lunile geroase de iarnă. Astfel, ele pregătesc pentru cămara cu bunătăți fel de fel de dulcețuri, gemuri, compoturi, zacuscă și murături.

În acest material, vom vorbi despre cele din urmă. La prima vedere pare ușor să pregătești murăturile pentru iarnă, dar în realitate lucrurile nu stau deloc așa. De fapt, majoritatea gospodinelor comit greșeli, astfel legumele lor conservate în borcane ajung să se strice foarte devreme sau ajung să prindă un gust nedorit.

Spre exemplu, unele dintre ele au obiceiul de a fierbe castraveții înainte de a-i pune la murat, lucru greșit spun specialiștii din domeniu. Aceștia susțin că doar legumele tari se fierb înainte, cum ar fi morcovii.

Citește și De ce să presari bicarbonat de sodiu în borcane, înainte de a așeza murăturile. Trucul pe care îl vei folosi mereu!

Alte erori pe care le fac gospodinele atunci când pun legumele la murat

O altă greșeală pe care o fac gospodinele este aceea de a adăuga prea mult zahăr în borcane. Este adevărat că acest ingredient nu ar trebui să lipsească, dar nici să se exagereze cu el.

Un alt detaliu important este oțetul. Nici aici, multe gospodine nu reușesc să găsească proporția potrivită. Ideal este să nu adaugi prea mult, întrucât murăturile vor avea un gust ascuțit și înțepător.

Cel mai bine este să combini oțetul cu apa. De asemenea, unele gospodine obișnuiesc să pună tipuri diferite de legume în același borcan. Greșit, spun experții. Pentru a te bucura de gustul fiecărei legume în parte, trebuie să le pui la murat în borcane diferite.

Citește și Ce fel de sare se pune la murături. Trucul de aur al gospodinelor pentru murături perfecte!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *