Halloween 2022. Pe ce dată pică și ce semnificație are această sărbătoare

Halloween 2022. Înainte de a sărbători Halloween-ul este bine să știți câteva lucruri despre această sărbătoare
Halloween 2022. Pe ce dată pică și ce semnificație are această sărbătoare

Halloween 2022, una dintre cele mai așteptate sărbători ale toamnei. De-alungul timpului au fost respectate mai multe tradiții și obiceiuri în această zi de sărbătoare. Mulți nu sunt de acord cu evenimentul, alții se pregătesc din zi pentru seara de 31 octombrie. Iată ce semnificație are această sărbătoare și de ce a devenit ea interesantă.

Halloween 2022 și superstițiile legate de această sărbătoare

Înainte de a sărbători Halloween-ul este bine să știți câteva lucruri despre această sărbătoare, care are loc în fiecare an, la finalul lunii octombrie. Sărbătoarea de Halloween are conotații mistice, aceasta fiind considerată un fel de punte între lumea viilor și cea a morților.

De aceea există multe persoane care nu sunt de acord cu această sărbătoare. Oameni din întreaga lume se pregătesc cu mult entuziasm pentru seara de 31 octombrie. Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică prin care se marca sfârșitul procesului de recoltare și ziua în care se făcea trecerea de la toamnă la iarnă.

Ornarea dolvecilor este una dintre activitățile preferate în așteptarea Halloween-ului. În 2022, Halloween este pe 31 octombrie. Această sărbătoare este strâns legată de alt fenomen important pentru noi. Pe 31 octombrie este ziua cea mai lungă în România pentru că în noaptea ce precede această zi se trece la ora de iarnă.

Obiceiuri de Halloween în lume

SUA

Copiii se îmbracă în diverse costume și merg la colindat cu urarea „Trick or treat/ Păcăleală sau Dulciuri?”. Dacă nu primesc dulciuri, copiii pot face diverse glume proaste gazdei.

România

În țara noastră, oamenii se deghizează și merg la petreceri cu diferite tematici.

Canada

Aici există credinţele celtice potrivit cărora spiritele vin printre cei vii sunt respectate.

Italia

În ultimii ani, în Italia Halloween-ul este chiar mai popular decât sărbătoarea de origine italiană numită „Carnevale”.

Japonia

Japonezii sărbătoresc de Halloween în numele lui O-Bon. Festivalul O-Bon este asimilat cu cel al Halloween-ului şi este serbat de pe 13 până pe 15 iulie. La fel ca în celelalte ţări şi în Mexic sărbătoarea de origine celtică este aniversată cu mult entuziasm.

Regatului Unit

De Halloween sau „Mischef Night” în unele părţi ale Regatului Unit oamenii își scot uşile din balamale. Legenda spune că pentru a fi feriţi de spiritele rele uşa ar trebui aruncată într-un iaz.

De unde provine Halloween-ul

„Numele Halloween provine din limba engleză, de la expresia All Hallows Even, expresie folosită pentru Sărbătoarea Tuturor Sfinților, o comemorare specifică creștinilor prin care erau omagiați toți sfinții, numită și Luminație. Prin această sărbătoare, celții marcau ziua în care lua sfârșit perioada de recoltare.

De asemenea, considerau că în 31 octombrie se termină toamnă și începe iarna. Mai mult, sărbătoarea era considerată un fel de punte între două lumi, cea a viilor și cea a morților. În noaptea de Halloween se crede că sufletele celor morți se reîntorc pe pământ ”, explică specialiștii.

Creștinii au adoptat și modificat puțin sărbătoarea de Samhain într-o zi de comemorare a morților. Astfel, în Franța, de Halloween se fac rugăciuni la mormintele celor dragi și se lasă căni cu lapte, în Italia se pregătesc cine bogate și se lasă pentru ca spiritele să se poată înfrupta și în Spania se fac produse de patiserie în formă de oase ce se lasă pe morminte.

Tradiții de Halloween 2022

  • Sculptarea dovleacului provine legenda lui Jack o’Lantern. Aceasta a fost preluată și oamenii au ajuns să pună dovleci sculptați în fața casei
  • Se organizează diverse parade şi carnavaluri prin care este serbat Halloween-ul.
  • Se spune că de Halloween se deschide poarta dintre cele două lumi și sufletele celor morți umblă libere pe pământ
  • Spiritele se deghizează și bat pe la uși cerând bani sau mâncare.
  • Cine nu oferă nimic spiritelor riscă să fie blestemat sau bântuit.
  • O altă legendă a costumelor de Halloween este cea conform căreia cine se îmbracă în aceste costume de speriat va păcăli spiritele că este ca ele și astfel ele nu îi vor lua sufletul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *