Hetty Green, cea mai zgârcită femeie din istorie, care a intrat și în Cartea Recordurilor. A preferat să îi amputeze piciorul fiului ei, decât să plătească tratamentul

Hetty Green, cea mai zgârcită femeie din istorie, care a intrat și în Cartea Recordurilor. A preferat să îi amputeze piciorul fiului ei, decât să plătească tratamentul

Hetty Green a fost una dintre cele mai bogate femei din Statele Unite ale Americii. A construit un imperiu investind în diferite domenii, precum cel imobiliar. Însă cu toți banii din lume, se spune că a fost cea mai zgârcită din istorie.

Femeia bogată care a refuzat să îi amputeze piciorul propriului copil

Harriet Robinson s-a născut în New Bedford, Massachusetts, în noiembrie 1834. Familia ei făcuse milioane din flota lor de vânătoare de balene și transport maritim.

Hetty, așa cum era alintată, pare să-și fi dezvoltat abilitățile financiare la o vârstă foarte fragedă, după ce a petrecut mult timp cu bunicul ei, Gideon Howland, care i-a vorbit despre probleme financiare și a încurajat-o să citească cărți și documente financiare.

Prin propriile ei eforturi a construit un adevărat imperiu. A folosit banii pe care i-a lăsat tatăl ei, circa 5 milioane de dolari, precum și banii lăsați ei de mătușa ei, Sylvia Ann Howland, într-o avere și mai mare, investind în imobiliare și căi ferate.

În 1899, un articol din San Francisco Call a estimat valoarea ei la aproximativ 60.000.000 de dolari. Multe dintre poveștile scrise despre ea au fost destul de senzaționale.

Un articol din San Francisco Call din 26 martie 1899 a indicat că ea nu a plătit niciodată taxe și a locuit în locuințe ieftine.

Articolul a continuat spunând că ea și soțul ei au încetat să mai trăiască împreună pentru că ea nu l-a respectat după ce el și-a pierdut toți banii și a dat de înțeles că fiul ei și-a pierdut piciorul pentru că ea nu va plăti banii pentru a-l însănătoși. Prin urmare, a trebui să fie amputat.

A făcut o avere investind în imobiliare

Hetty s-a căsătorit cu un bărbat bogat din Vermont, Edward Henry Green , și a făcut ceva neobișnuit pentru acea perioadă. I-a cerut viitorului soț să renunțe la toate drepturile asupra banilor ei.

La fel ca mulți oameni de succes, i s-a cerut adesea sfaturi financiare. Întrebată ce ar trebui să facă o femeie cu câteva sute de dolari cu acești bani, ea a spus că imobiliare este cea mai bună investiție – mai ales dacă este cumpărată la licitație când prețurile erau mai mici.

Strategia ei de investiții imobiliare a fost să cumpere proprietăți ieftine atunci când nimeni nu le dorea, să le țină până când există dobândă și apoi să le vândă pentru un preț mult mai mare.

Era mai puțin activă în acțiuni, pentru că a simțit că Wall Street nu este „un loc pentru o femeie”, dar avea o pasiune pentru obligațiunile guvernamentale.

Cele mai multe articole scrise despre doamna Hetty Green menționează numeroasele procese legate de testamentele familiei și alte probleme în care a fost implicată aproape toată viața.

Un articol din 1910 din Salt Lake Herald Republican a detaliat cum se presupune că Hetty a încercat să schimbe testamentul mătușii sale cu unul fals, deoarece dorea toată averea mătușii sale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
4.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *