Hreanul este un ingredient cheie în numeroase rețete, însă acesta merge de minune și alături de o friptură. Și cum nu toată lumea are acces la el în sezonul rece, unele gospodine aleg să-l pună ras la borcan. Astfel, vor putea beneficia mai mult timp de acest deliciu. Iată cum să faci cea mai bună rețetă de hrean ras în oțet!
Toamna a sosit deja, iar gospodinele din toate colțurile țării au început să-și facă provizii pentru lunile de iarnă. În această perioadă, ele iau cu asalt piețele și cumpără cele mai bune legume, pe care le vor pregăti cum știu ele mai bine pentru sezonul rece.
Din plase nu au cum să lipsească castraveții, gogoșarii, ardeii capia, vinetele sau gogonelele. De asemenea, în topul preferințelor multor români se regăsește și hreanul.
De cele mai multe ori, acesta este ras și pus în oțet. Însă, nu multe gospodine știu rețeta corectă. Iată mai jos sfaturile de care e bine să ții cont!
Mai întai de toate, se pregătește saramura pentru hreanul la borcan. Astfel, se ia un vas, iar în el se adaugă zahărul, sarea, oțetul și apa. Se amestecă totul foarte bine până se dizolvă complet zahărul și sarea.
Ulterior, se curăță hreanul de coajă, se spală și se dă pe răzătoarea mică. Mai departe, deasupra hreanului ras se toarnă amestecul de mai sus și se amestecă bine pentru a se omogeniza.
În final, compoziția obținută se pune într-un borcan sterilizat, iar acesta se introduce în frigider, fiindcă acolo se păstrează cel mai bine. Spor la treabă!
Când spui hrean ras te gândești la o friptură delicioasă de porc, nu? Ei bine, află că nu este singurul preparat care poate acompania deliciosul hrean ras.
Potrivit bucătarilor iscusiți, acesta merge de minune și cu legume la tigaie, dar și cu sarmale sau piftie. Toate aceste combinații sunt extrem de gustoase, așa că îți recomandăm să le încerci.
Citește și Din ce este făcut conservantul din comerț. Ce conține, de fapt. Multe gospodine nu știu ce folosesc!