Icoana pe care este bine să o ții în camera copiilor. Îi protejează și îi ferește de boli

Ce icoane nu ar trebui să lipsească din camera copiilor.
Icoana pe care este bine să o ții în camera copiilor. Îi protejează și îi ferește de boli

Credința este foarte importantă într-o familie. Se spune că o casă în care arde o candelă și există icoane este ferită de rele. Și cum părinții își doresc întotdeauna ce este mai bun pentru copiii lor, este bine să știm ce icoane îi vor proteja în permanență pe cei mici. Iată, așadar, care sunt sfinții care îi vor ocroti pe copii.

Ce icoană este bine să punem în camera copiilor

Atunci când se află în necaz, fie că este vorba de o boală, de probleme în familie sau de dependențe ale celor dragi, credincioșii apelează Dumnezeu prin rugăciune. Este însă bine să apelăm la divinitate și în momentele bune ale vieții noastre, când avem parte de reușite în plan personal sau profesional și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ele.

Icoanele sunt nelipsite din casele credincioșilor. Prin ele, rugăciune și credință puternică putem ajnge mai ușor la Domnul. Icoanele trebuie să se regăsească și din camera copiilor, întrucât le oferă micuților protecție divină.

Citește și: Câte icoane este bine să ai în casă. Unde se așază, de fapt. Te vor ajuta enorm

Printre icoanele care nu trebuie să lipsească dintr-o locuință sunt cele cu Iisus Hristos și Maica Domnului. Iată câteva exemple de icoane pe care este bine să le ai în casă pentru copii, pentru întreaga familie, pentru sănătatea lor și pentru o viață lipsită de griji.

Un aspect important de precizat este acela că indiferent ce incoane alegi să păstrezi în casă, acestea trebuie să fie sfințite. În cazul în care ai primit o icoană în dar și aceasta nu este sfințită, poți merge cu ea la preot pentru a o sfinți.

Citește și: Cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni cu Maica Domnului. Locurile din România unde se găsesc

Icoana Maicii Domnului cu pruncul Iisus

Este una dintre cele mai des întâlnite icoane în casele românilor. Fiecare mamă și soție ar trebui să o aibă în casă pentru protecție. Maica Domnului este ocrotitoarea tuturor mamelor și copiilor și se spune că este bine să te rogi cu ochii la ea pentru sănătatea celor mici. Aceasta poate fi găsită la orice biserică sau mănăstire.

Icoana lui Iisus Hristos Pantocrator

Mântuitorul, cu chipul său blând și senin, va aduce multă alinare mai ales pentru cei mici. Este bine ca o icoană cu Iisus Hristos Pantocrator (cel Atotputernic) să se găsească în camera copiilor, deoarece îi va feri de rele, iar cei mici vor învăța mai ușor să se închine și să spună rugăciuni alături de părinți.

Icoana Sfântului Spiridon

Sfântul Spiridon este considerat un mare sfânt și un vindecător de boli. Credincioșii care se roagă cu credință acestuia vor avea parte de mari minuni. Despre Sfântul Spiridon se crede că îşi părăseşte racla şi pleacă în ajutorul oamenilor care îi înalţă rugăciuni. De-a lungul timpului, mai mulţi clerici au mărturisit că, din când în când, moaştele sale dispar din biserica din Corfu. Iar când reapar sunt calde şi prăfuite, având urme de pământ şi iarbă.

Potrivit tradiției, Sfântul Spiridon este considerat ocrotitor al bolnavilor, al spitalelor și al copiilor grav bolnavi. Iar o icoană cu acesta în casa în care se află copii bolnavi, va întări rugăciunile părinților și va aduce alinare.

Icoana Sfântului Nicolae

Sărbătorit de întreaga suflare ortodoxă pe data de 6 decembrie, Sfântul Nicolae, cunoscut și ca Moș Nicolae, este unul dintre sfinții ocrotitori ai copiilor. El a trăit în sec. III – IV d.Hr. în cetatea Mira (pe teritoriul Turciei de astăzi), acolo unde a fost episcop. Despre Sfântul Nicolae se spune că și-a donat toată averea sărmanilor și aduna bani de la cei bogați pentru a ajuta copiii bolnavi.

Icoana Sfântului Stelian

Prăznuit pe data de 26 decembrie, Sfântul Stelian este considerat unul dintre sfinții ocrotitori ai copiilor. Acesta și-a dorit să Îl slujească pe Domnul și a renunțat la toate plăcerile vieții și la averea lăsată de părinți pentru a urma calea credinței. Într-unul dintre pelerinajele sale, el a întâlnit un copil grav rănit și, rugându-se la Dumnezeu pentru el, micuțul s-a vindecat. De atunci, Sfântul Stelian a căpătat harul de a-i vindeca pe cei mici și pe cei mari deopotrivă, dar era îndeosebi aplecat către educația și sănătatea copiilor din familiile nevoiașe.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *