Imagini nemaivăzute cu Principesa Margareta și Radu Duda, publicate de Casa Regală a României. Cum arătau în urmă cu 30 de ani

Cum s-au cunoscut, de fapt, Principesa Margareta și actorul Radu Duda.
Imagini nemaivăzute cu Principesa Margareta și Radu Duda, publicate de Casa Regală a României. Cum arătau în urmă cu 30 de ani

Imagini nemaivăzute cu Principesa Margareta și Radu Duda au fost publicate de Casa Regală a României cu prilejul împlinirii a 30 de ani de când s-au cunoscut. Ce a spus Regele Mihai când a aflat de povestea lor de dragoste.

Imagini nemaivăzute cu Principesa Margareta și Radu Duda de la prima lor întâlnire

Au trecut 30 de ani de când Principesa Margareta și actorul Radu Duda s-au cunoscut în cadrul unui eveniment patronat de fundația regală. Se întâmpla în ianurie 1994, la un orfelinat din cartierul bucureștean Chibrit, acolo unde Fundația Regală a României urma să finanțeze un proiect UNITER de terapie prin artă pentru copii orfani sau abandonați. Proiectul era coordonat de Principele Radu în anul 1993.

Fiica cea mare a Regelui Mihai și actorul Radu Duda au fost extrem de prietenoși, calzi și blânzi cu micuții nefericiți, îmbrățișându-i și jucându-se împreună cu ei. La rândul lor, copiii i-au răsplătit cu zâmbete largi și sincere și multă afecțiune.

Citește și: De ce regina Camilla nu a venit niciodată în România. Regele Charles a fost de fiecare dată singur în țara noastră

După doar câteva zile de la eveniment, Principiesa Margareta și Radu Duda s-au întâlnit din nou în cadrul galei UNITER, pe scena Teatrului Odeon.

De altfel, Principesa Margareta și sora ei mai mică, Principesa Sofia aduseseră cu ele, după deschiderea granițelor României, o mulțime de ajutoare umanitare pentru spitale, azile de bătrâni și case de copii, punând umărul la înființarea Fundației Margareta a României.

Principesa Margareta l-a cunoscut pe Radu Duda la vârsta de 45 de ani. Fiica Regelui Mihai nu mai fusese niciodată căsătorită și nu avea copii.

”Aşa a fost destinul meu. M-am căsătorit foarte târziu. Şi-n plus, dacă aş fi avut copii ar fi fost imposibil să fac tot ce am făcut până acum. Am considerat că am 22 de milioane de copii şi trebuie să mă ocup de ei mai întâi. De fapt, m-am gândit că n-o să mă căsătoresc niciodată, ca idee. Eram foarte relaxată, mă împăcasem cu asta. Şi a venit el… (n.r. Principele Radu)”, a povestit Principesa Margareta la un moment dat.

Cererea în căsătorie

Radu Duda a povestit cum a decurs cererea în căsătorie:

La două luni distanță, a aflat și Regele Mihai de povestea lor.
”N-a spus mare lucru. Mi-a arătat doar păsărelele pe fereastră, în grădină, în loc de răspuns. După două-trei luni, ne-am întâlnit tot la masa de prânz şi Regina l-a întrebat: `Michael, ai un răspuns pentru aceşti doi copii din faţa noastră? Şi el a răspuns: „Da“.”
Logodna oficială a avut loc pe 10 iunie 1996, data aniversării căsătoriei Regelui şi Reginei. Cununia civilă, pe data de 26 iulie 1996, iar slujba religioasă două luni mai târziu, pe data de 21 septembrie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *