Imagini spectaculoase din Grecia, cu insula Thassos acoperită de zăpadă. Peisajul e divin: “Ce frumos se vede”

Vremea în Grecia prezintă caracteristici de iarnă, cu temperaturi într-o „scădere bruscă” și primii fulgi de zăpadă pe Muntele Parnitha și insula Thassos.

A nins abundent în Thassos

După cum se poate observa într-un videoclip publicat de Forecast Weather Greece, deja pe Muntele Parnitha s-a format un strat alb de zăpadă, deoarece a nins puternic în ultimele zile. La fel și în Thassos, o destinație preferată de români în sezonul estival. Cum rar ninge în Grecia, imaginile au devenit virale. Autoritățile locale fac apel la șoferi să evite deplasările în zonă, deoarece utilajele de deszăpezire nu au trecut încă pe acolo să curățe corasabilul.

Imaginile sunt superbe

Mai multe imagini spectaculoase cu zăpada din Thassos au fost publicate marți, 9 ianuarie, și miercuri, 10 ianuarie, pe rețelele sociale.  Ninsoarea abundentă este rar întâlnită pe această insulă din Grecia, motiv pentru care fotografiile fac furori în mediul online.

În timp ce unii internauți susțin că nu vor iarnă, alții sunt de părere că zăpada și frigul ajută vegetația și poate nu se mai scumpește uleiul de măsline.

„Trebuie peste tot, pe unde există iarnă cu zăpadă, să ningă. Zăpada si puțin frig ajută. Se adună apa, ajută vegetația, se hidratează măslinii, cresc măslinele și poate nu se mai scumpește uleiul”, este comentariul unui localnic postat pe un forum.

De asemenea, altcineva este surprins de frumusețea peisajului: „Wow… cât e de frumos!!” / „Ce frumos se vede, chiar si cu zăpadă”, a completat un martor.

Vreme capricioasă în Grecia

În această săptămână, două mase de aer rece sunt așteptate să afecteze Grecia, aducând frig intens, ninsori și polei. Potrivit ultimelor prognoze meteo, cea mai rece zi va fi sâmbătă, cu temperaturi foarte scăzute. Nu este exclus să ningă chiar și în centrul Atenei.

Cu toate acestea, înrăutățirea vremii este temporară, deoarece, conform directorului Serviciului Meteorologic Național (EMY), Theodoros Kolydas, temperatura va crește din nou începând de marțea viitoare.

Ieri dimineață (n.r. – 9 ianuarie 2024), vânturi puternice au suflat în Marea Egee și în regiunile estice ale Greciei continentale, cu rafale de peste 80 km/h, în timp ce cantități semnificative de precipitații s-au înregistrat în zonele estice.

Potrivit Observatorului Național din Atena, până la ora prânzului de marți 09/01, cea mai puternică rafală a fost înregistrată la Xanemos Skiathos (100 km/h), iar cea mai mare cantitate de ploaie a fost la Stratoniki Halkidiki (78 mm).

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *