Imagini superbe cu actrița Ileana Stana-Ionescu în tinerețe. Cât de frumoasă era doamna teatrului românesc la 19 ani, când a debutat pe scenă FOTO

A jucat roluri memorabile

Scris de: Daoud Andra

01 Jul. 2024

Îndrăgita actriță Ileana Stana-Ionescu a murit la vârsta de 87 de ani, în urma unei suferințe îndelungate. A lăsat în urmă zeci de roluri memorabile, atât în cinematografie, cât și în film, fiind una dintre cele mai apreciate artiste ale generației de aur.

Fotografii de colecție cu Ileana Stana-Ionescu

Este doliu în lumea cinematografiei și a teatrului, după ce actrița Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață. Chiar dacă se retrăsese de pe scenă în urmă cu câțiva ani buni, publicul încă o asocia cu rolurile memorabile pe care le-a jucat. A debutat pe scena teatrului la doar 19 ani ani, iar talentul a făcut-o să se remarce rapid.

I-a atras atenția lui Radu Beligan, iar de atunci a jucat sute de spectacole, fiind angajată a Teatrului Național din București. Începând din 1965, TNB i-a fost a doua casă. A fost distribuită în piese de referință, precum ”Coana Chirița” sau ”Gaițele”, dar a jucat și în filme.

Vezi și: Imagini impresionante cu Andreea Esca și mama ei, din tinerețe: “Nu era niciodată necoafată, nevopsită, nemachiată”. Cucerea prin eleganța ei

Printre operele cinematografice în care a fost distribuită se numără ”Căsătorie imposibilă”, ”Milionari de weekend”, ”Păcală se întoarce”, ”Fetele marinarului”, ”Chirița la Iași”, ”Coana Chirița”, ”Secretul lui Bachus”, ”Alo, aterizează străbunica” și multe altele. În 2012, a avut o apariție și în serialul de comedie ”Las Fierbinți”, alături de Horațiu Mălăele.

”Am jucat de toate, de toate şi pentru toţi. Și pentru teatru de copii. Ce să spun? Am avut o şansă nebună, au avut o generozitate din punctul ăsta de vedere nemăsurată, pentru că am avut ocazia să fac tot felul de drăcii. Şi dincolo de drăcii, şi lucruri foarte speciale şi serioase. Adică am avut ocazia să joc mult. Mult şi de toate”, declara îndrăgita actriță, în urmă cu ceva timp.

Imagini superbe cu actrița Ileana Stana-Ionescu în tinerețe. Cât de frumoasă era doamna teatrului românesc la 19 ani, când a debutat pe scenă
Ileana Stana-Ionescu și Horațiu Mălăele

Marele regret al actriței

Ileana Stana-Ionescu a fost căsătorită cu Andrei Ionescu și au împreună un fiu, care poartă prenumele tatălui. În urmă cu câțiva ani, în cadrul unui interviu, actrița a recunoscut că regretă faptul că nu i-a mai oferit fiului ei un frate sau o soră.

Vezi și: Imagini rare cu Lia Olguța Vasilescu din tinerețe. Înaltă, slabă și cu părul lung, cu greu o recunoști pe cea care e astăzi primarul Craiovei FOTO

”Eram mereu ocupată la teatru şi mă gândeam că o pauză ca să aduci pe lume un copil nu e prielnică. Şi-acum îmi pare foarte rău… Când era mic, fiul meu, Andrei, îmi spunea mereu: ‘Aş vrea şi eu să am un frate mai mare. Sau măcar unul geamăn’. Oricum, bilanţul e pe plus. Le doresc şi colegilor mai tineri să aibă parte de tot ce am avut eu. Am lucrat cu mari actori, cu regizori de marcă, am mers în toată lumea cu teatrul… Iar combinaţia dintre viaţa personală şi cea profesională a fost şi ea una extrem de benefică”, a spus regretata actriță, pentru Adevărul.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arată soacra lui Daniel Pavel?
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Bilete de avion foarte ieftine pentru Grecia. Cât costă zborul dus-întors către Creta sau Zakynthos
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere...
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a...
Ancuța și Costel Lăzărescu, împreună cu cei 2 copilași ai lor, conduși pe ultimul drum....
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Divorț neașteptat în showbizul românesc! A pierdut sarcina și apoi s-a despărțit de soț în...
Ileana Stana-Ionescu va fi incinerată pentru că „nu mai sunt locuri”! „Este o barbarie să...
Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge...
Gina Pistol, în costum de BAIE! Cum ARATĂ când RENUNȚĂ la haine
Horoscop 6 Iulie 2024. Astazi, Taurii au parte de unele provocări, Racii iau o decizie...
Horoscop Zilnic Sâmbătă 6 Iulie 2024. Nativii din zodia Fecioară scapă de o veche problemă...
3 zodii strălucesc, aducând succes și protecție în timp ce restul zodiacului se confruntă cu...
La doar două luni de la divorț,a spus motivul real al despărțirii. Ce i-a făcut...
Gina Pistol, în ipostaze îndrăznețe pe internet după anunțul că va prezenta MasterChef la PRO...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *