Pe internet au apărut imagini cu Loredana Groza din tinerețe, cântând în cinstea Elenei Ceaușescu, înainte de Revoluția din decembrie 1989. Vedeta era de nerecunoscut la 19 ani.
La Revoluția din ’89, Loredana Groza avea doar 19 ani. Este bine știut faptul că, în perioada comunistă, cântăreața din Onești a fost nevoită să facă diverse compromisuri pentru cariera sa muzicală. La vremea respectivă se desfășurau evenimente în cinstea partidului comunist și a cuplului prezidențial Nicolae și Elena Ceaușescu.
Între timp, anii au trecut, Loredana a ajuns o mare vedetă în România, iar înfățișarea i s-a schimbat foarte mult, deși susține că nu are operații estetice. De curând, pe rețelele sociale au apărut imagini cu vedeta cântând în cinstea Elenei Ceaușescu, înainte de Revoluția din 1989. La vederea pozelor, oamenii au reacționat imediat.
În mediul online circulă imagini cu artista cântând în cinstea Elenei Ceaușescu, înainte de Revoluție. „Sublimul celor trei culori / Să fie viața numai soare” sunt versuri prin care, la vremea respectivă, artiștii transmiteau iubirea și respectul față de PCR și dictator.
Astfel, Loredana Groza, Marina Florea, Marina Scupra sau Mirabela Dauer au fredonat o melodie dedicată Elenei Ceaușescu, fotografiile fiind postate pe pagina de Facebook Cineclic.
„Fără compromisuri nu se putea în acele vremuri. Scriitorii, actorii, soliștii trebuiau să facă și compromisuri pentru a-și continua cariera. Profesorii, ziariștii, primarii, activiștii de partid, toate categoriile sociale trebuia să facă ceva pentru a-l cinsti pe ‘gloriosul conducător’ și pe ‘distinsa doctor, academician de renume mondial’ prin scrieri, melodii, telegrame, spectacole omagiale, defilări de 1 Mai și de 23 August, la zilele lor de naștere, la vizitele de lucru, la congrese. Puțini au fost cei care au scăpat. Era frumos că eram tineri, ne distram după evenimente, nu știam mai mult decât ni se spunea în presă, la radio și în cele câteva ore la televizor, în jurnalele de la începutul filmelor ca să nu ne enervăm mai mult, și, care și când putea, de la ‘Europa Liberă’ sau ‘Vocea Americii’ mai afla ce nu se putea spune deschis”, a precizat un internaut.
„Tot ei au reușit după ’89, deoarece au apelat la fostele relații comuniste care i-au ținut în brațe până atunci. Lumea obișnuită a plecat la muncă afară, dar ei au prosperat și tot ei sunt băgați în seamă. Generația vârstei mele, slugoi în orice vreme, dar și cei cu bun simț care nu au progresat, deoarece au reușit pe forțe proprii în viață. Comuniștii vechi și noi… păcat de cei care au murit în decembrie 1989”, a comentat altcineva.