În cât timp ar putea primi Sabrina Voinea un răspuns de la TAS, chiar dacă România face presiuni

În cât timp ar putea primi Sabrina Voinea un răspuns de la TAS, chiar dacă România face presiuni

Astăzi, gimnastica românească se află într-un moment de răscruce, în așteptarea verdictului Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul contestațiilor depuse de Sabrina Voinea și Ana Bărbosu.

Zi crucială pentru gimnastele române

Cele două sportive speră să își recapete șansa de a lupta pentru o medalie olimpică la sol, după ce au fost afectate de o eroare de arbitraj în finala de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Federația Română de Gimnastică (FRG) a anunțat că a solicitat Federației Internaționale de Gimnastică o reexaminare a deciziilor arbitrelor, considerând că Sabrina Voinea a fost nedreptățită în urma unei contestații depuse de delegația Statelor Unite, care i-a costat medalia de bronz.

FRG a înaintat două memorii către TAS, cerând repunerea în drepturi a gimnastei românce.

În paralel, FRG a solicitat publicarea unei analize detaliate a punctajelor tuturor celor nouă gimnaste participante în finala de la sol, pentru a oferi claritate atât sportivelor, cât și comunității gimnastice din România.

TAS ar putea solicitări suplimentare

Carmencita Constantin, președintele FRG, a subliniat că TAS ar putea solicita audieri suplimentare doar dacă se consideră necesar, însă procesul ar putea să se prelungească.

Expertul în Dreptul Sportului și arbitrul TAS, Cristian Jura, a explicat că procedura de urgență, deși preferată de oficialii români, nu garantează o rezolvare rapidă, existând posibilitatea ca disputa să continue și după încheierea Jocurilor Olimpice.

În sprijinul gimnastei românce a intervenit și Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin președintele său Mihai Covaliu, care a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, cerând reanalizarea contestației legate de exercițiul Sabrinei Voinea.

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a declarat că intenționează să continue lupta la TAS, fiind convinsă că medalia de bronz poate fi „recuperată” pentru fiica sa.

Ea a invocat un precedent din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, când schioarea Fanny Smith a obținut medalia de bronz într-o ceremonie separată, după ce procesul de arbitraj a fost finalizat.

Decizia TAS este așteptată cu mare interes de întreaga comunitate sportivă din România, care speră într-o soluționare favorabilă și într-o restabilire a dreptății pentru gimnastele române.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *