Românii adoră cafeaua, iar acest lucru nici nu este de mirare având în vedere că această băutură delicioasă face ca trezirea de dimineaţă să fie mult mai uşoară. Cu toate aceastea, mulți preferă să o bea cu lapte și o consumă greșit. Iată în cât timp trebuie să bei, de fapt, cafeaua cu lapte după preparare. Specialiștii au spus clar!
Cafeaua este, fără dar și poate, una dintre cele mai consumate băuturi în lume și în România. Nimic nu se compară cu savurarea unei cafele bune, proaspăt preparate, iar dacă aceasta este făcută și cu lapte, fiecare înghițitură poate fi de fapt doza de energie de care aveai nevoie pentru o dimineață perfectă.
Însă, dacă obișnuiești să o consumi încet, apreciind gustul ei și desfășurând și alte activități în același timp, află că procedezi greșit. Potrivit specualiștilor, cafea cu lapte se bea, de fapt, imediat sau în cel mult două ore de la preparare.
Asta pentru că ea își schimbă gustul în timp, fiindcă se oxidează. Astfel, pentru o aromă proaspătă și intensă, este de preferat să consumi cafeaua cu lapte cât mai repede, conform celor de la foodstory.ro.
Specialișii mai spun că această băutură extrem de îndrăgită se bea, într-adevăr, dimineața, dar nu pe stomacul gol. Experții spun că acest obicei ne poate afecta serios sănătatea. Mai mulți cerceetători au descoperit că consumul de cafea pe stomacul gol poate crește nivelul de zahăr din sânge.
“Majoritatea alimentelor consumate la micul dejun sunt bogate în carbohidraţi, aşa că este posibil să aibă loc acelaşi efect. Recomand consumul iniţial de alimente care nu conţin zahăr sau carbohidraţi, apoi consumul de cafea.
În cazul în care îţi place să consumi carbohidraţi la micul dejun, nu consuma cafea cu cel puţin o oră înainte”, se arată într-un studiu publicat în British Journal of Nutrition.
Citește și De ce să pui lămâie în cafea. Trucul e bestial, trebuie să-l știi!