Peștele este, fără îndoială, unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Acesta poate fi preparat în mai multe moduri, însă mulți români îl preferă prăjit. O parte dintre gospodinele de la noi din țară aleg să săreze carnea înainte de o pune la prăjit, însă, altele folosesc o altă metodă. Iată în ce înmoaie peștele. Tu te-ai fi gândit vreodată la asta?
Peștele se pregătește în toate bucătăriile lumii, fiind rennumit pentru gustul său, dar și pentru faptul că este extrem de sănătos. El poate fi preparat în mai multe feluri, în funcție de preferințele fiecăruia. Însă, majoritatea românilor aleg să-l prăjească în tigaie.
Și tu îl preferi așa? Ei bine, dacă da, noi îți vom dezvălui un secret. Iată în ce ar trebui să-l înmoi pentru ca rezultatul final să fie excepțional. Cu siguranţă nu te-ai fi gândit la asta.
Peștele este un aliment renumit în toate colțurile lumii și toată lumea îl poate găti destul de simplu. Secretul pentru a ieși cât mai gustos și fraged este să-l înmoi în lapte.
Da, ai auzit bine! Acest truc este extrem de util și pentru a atenua mirosul și gustul puternic al anumitor tipuri de pește și pentru a obține o consistență mai moale și mai suculentă, notează cei de la Realitatea.net.
Mai mult decât atât, laptele ajută la neutralizarea gustului specific al peștelui. În plus, acidul lactic care se regăsește în lapte ajută la biodegradarea proteinelor din carne.
Astfel, bucățile de pește devin mai moi și mai suculente. Prin urmare, bucătarii iscusiți recomandă ca peștele să fie înmuiat în lapte timp de circa 10 minute înainte de a fi prăjit în tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Se înmoaie peștele în lapte și se lasă acolo circa 10 minute. Ulterior, se dă prin făină, se presară sare deasupra lui și se condimentează, după preferințe. În final, se rumenește bine pe ambele părți într-o tigaie încinsă, unsă în prealabil cu ulei vegetal. Spor la treabă și poftă bună!