De ce ne place înghețata atât de mult? Vine vara și ne dorim o porție de înghețată aromată și răcoritoare în fiecare zi, fără să ne facem griji în privința kilogramelor. Dar cum putem să evităm acest aspect neplăcut dar în același timp, să ne bucurăm de gustul unei înghețate? Ingredientele principale a unei înghețate cremoase și delicioase sunt zahărul și grăsimile. Vestea bună este că există rețete de înghețată la fel de delicioase, pe care să le poți savura ori de câte ori dorești, fără a te îngrășa.
Înghețata care nu îngrașă. Ce e bine să alegi
Pentru a pregăti o înghețată mai puțin păcătoasă, optează pentru rețete care nu includ prea multe grăsimi, precum smântână sau ouă și redu cantitatea de zahăr. Cele mai bune opțiuni sunt cele care includ multe fructe, cum ar fi sorbeturile și cele care folosesc ca bază lactate ușoare, cum ar fi iaurtul.
Se vor servi în pahare, nu în conuri, și va trebui să renunțăm la siropuri, ciocolată și alte toppinguri care doar adaugă calorii. Mai bine adăugă fructe proaspete. În plus, înghețata preparată după rețetele de mai jos, îți aduce beneficii pentru sănătate.
Hai să vezi rețetele noastre de înghețată artizanală, slab calorică dar delicioasă.
5 rețete de înghețată dietetică pe care să le încerci acasă
1.Înghețată cu căpșuni și banane
Ingrediente
- 1 cană de căpșuni congelate
- 1 cană de banane congelate
- 1/2 cană lapte la alegere
Mod de preparare
- Într-un robot de bucătărie se mixează toate ingredientele până compoziția devine cremoasă. Atenție, pentru că fructele sunt congelate va trebui să pulsați de mai multe ori. Folosește funcția ”pulse” a aparatului sau mixează scurt de mai multe ori, pentru a nu supraîncălzi motorul robotului de bucătărie.
- Înghețata se poate servi imediat sau se poate turna în caserole pe care să le lași la congelator pentru următoarea degustare.
- Ca topping poți adăuga granola, musli sau fructe deshidratate.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
2. Înghețată proteică de ciocolată
Ingrediente
- 200 mililitri lapte la alegere
- 60 grame pudră proteică cu aromă de ciocolată
- 50 grame miere de albine sau sirop de agave
- 100 grame ciocolată fără zahăr cu 70% cacao
Mod de preparare
- Într-un blender se adaugă toate ingredientele, mai puțin ciocolata. Se amestecă până se omogenizează complet.
- În amestecul obținut se încorporează ciocolata topită.
- Se toarnă înghețata într-o tavă și se dă la congelator pentru minim 4 ore.
3. Înghețată cu iaurt și pepene galben
Ingrediente
- 500 grame pepene galben
- 400 grame iaurt la alegere
- 30 grame erytritol sau stevia pudră
- extract de vanilie
Mod de preparare
- Într-un blender omogeniză toate ingredientele
- Compoziția obținută se toarnă în caserole și se dă la frigider pentru minim 4 ore.
- Înghețata se decorează cu frunze de mentă
4.Înghețată de cocos și migdale
Ingrediente
- 100 mililitri lapte de cocos sau la alegere
- 30 grame migdale mărunțite
- 150 grame iaurt degresat sau iaurt de cocos
- 1-2 linguri fulgi de cocos
- îndulcitor natural- erythritol sau stevia pudră
- esență de migdale
Mod de preparare
- Într-un blender se omogenizează toate ingredientele până se obține o cremă.
- Înghețata se pune la congelator, se amestecă din 3 în 3 ore pentru a nu forma fulgi de gheață.
5. Înghețată cu avocado și ciocolată
Ingrediente
- 2 avocado
- 120 mililitri lapte la alegere
- 2 linguri unt de cocos sau ulei de cocos topit
- 3-4 linguri de îndulcitor natural- miere de albine, sirop de arțar, erthritol, stevia pudră
- extract de vanilie
Mod de preparare
- Se omogenizează toate ingredientele în robotul de bucătărie.
- Se toarnă crema formată în tăvițe și se dă la congelator pentru minim 4 ore.
Înghețata care nu îngrașă. Sfaturi utile
- pentru a nu se întări la congelator, amestecă puțin lichior de fructe în înghețată ( bineînțeles nu este recomandat pentru copii)
- o altă modalitate pentru a evita formarea fulgilor de gheață este să acoperi suprafața îngheței cu folie alimentară
- pentru înghețata de fructe folosește fructe în stare congelată
- amestecă înghețata la fiecare 30 de minute din timpul congelării.
- pune înghețata în strat subțire, într-un bol mai larg
- experimentează combinații și ingrediente diferite
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!