Îngrașă apa minerală? Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut precizări importante

Această întrebare este pe buzele multor oameni!
Îngrașă apa minerală? Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut precizări importante

Despre apa minerală s-au scris și s-au spus destul de multe lucruri de-a lungul anilor, multe dintre ele neadevărate. Este nesănătoasă, îngrașă, ajută la digestie? Există multe credințe care înconjoară acest lichid extrem de popular în toată lumea. Ei bine, din rândurile de mai jos, vom afla dacă apa minerală îngrașă sau nu. Iată ce precizări importante a făcut nutriționistul Mihaela Bilic!

Apa minerală îngrașă? Nutriționistul Mihaela Bilic a spus clar

Apa minerală sau apa carbogazoasă este foarte populară în zilele noastre. Nu ne referim la sucurile dulci obișnuite, ci mai degrabă la apa care are minerale dizolvate, cum ar fi potasiu, sodiu și magneziu.

De-a lungul timpului, oamenii au răspândit tot felul de mituri despre acest lichid. Însă, unele dintre ele au fost demontatele, altele nu. Acum, hai să aflăm dacă apa minerală îngrașă sau nu.

Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă?

Recent, Mihaela Bilic a spus clar că apa minerală nu îngrașă, așa cum cred unii. Însă, ea nu trebuie consumată în cantități mari, deoarece provoacă balonare.

”Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule. Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu).

Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat, care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule. Sunt aceste diferențe importante pentru sănătate?

Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea – e săracă în sare. În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place…important e să beți apă.

Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac.

Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar atunci când este băută în exces provoacă balonare”, a spus nutriționistul pe Facebook.

Citește și De ce să fierbi ouăle în apă minerală. Metoda genială pe care o vei folosi mereu!

Cu ce poate fi înlocuită apa

Deși toți specialiștii susțin că apa este foarte sănătoasă și esențială pentru organismul nostru, mulți oameni nu o consumă așa cum ar trebui. Asta poate și pentru că ea nu are gust. Te numeri și tu printre persoanele care nu beau suficientă apă?

Ei bine, dacă da, află că există câteva alimente care ajută la hidratare. Conform medicului nutriționist Mihaela Bilic, laptele este un produs care poate înlocui apa cu succes.

”Laptele este miraculos la capitolul hidratare. Există studii comparative între consumul de apă și consumul de lapte și s-a demonstrate că organismul nostru, datorită acestei complexități al laptelui, reține mai bine apa și folosită mai bine în momentul în care vine la pachet cu nutrienții din lapte.

În lapte avem 87% apă, iar puținul rest face diferența. Este foarte bun pentru copii, sportivi și la cei care fac efort fizic intens și care pierd apa prin transpirație. De multe ori este nevoie de hidratare și remineralizare pentru a înlocui acest lichid vital. Poate să fie laptele din cafeaua cu lapte, laptele bătut sau orice altă formă de lapte”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine.

Citește și La ce folosește laptele condensat. Este aur în bucătărie, puține gospodine știu cum se prepară!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *