Muștarul este un condiment obținut din semințele plantei de muștar. Această plantă este originară din regiunea mediteraneană și este cultivată în prezent în multe părți ale lumii, inclusiv Europa, America de Nord și Asia. Sosul de muștar, o emulsie de muștar, oțet și alte ingrediente, a fost folosit pentru prima dată în bucătăria franceză în secolul al XVII-lea.
Cum se prepară sosul de muștar
Sosul de muștar a devenit popular în întreaga lume și a început să fie folosit ca un condiment versatil pentru o varietate de mâncăruri, cum ar fi carnea, sandvișurile, salatele și multe altele. Există o varietate de sosuri de muștar, inclusiv sosul de muștar dulce, sosul de muștar picant și sosul de muștar cu miere, care diferă în funcție de ingrediente și metoda de preparare.
1.Sos de muștar cu miere- pentru friptură, cartofi prăjiți
Sosul de muștar cu miere este unul dintre cele mai ușoare sosuri de făcut și pe lângă faptul ca este delicios, este perfect pentru a însoți carnea de porc, de pui, sos pentru salate, cartofi prăjiți, burgeri, etc.
Ingrediente
- 2 linguri muștar clasic sau dijon
- 2 linguri de miere
- sucul de la o jumătate de lămâie
Cum se prepară
- Într-un recipient se adaugă muștarul, mierea, zeama de lămâie și se amestecă până se omogenizează totul perfect. Se lasă deoparte câteva minute pentru a se integra aromele si sosul nostru este gata.
Se apropie sărbătorile de iarnă, iar pentru multe familii din România, pregătirea porcului de Crăciun rămâne o tradiție de neînlocuit. Dacă intenționați să cumpărați un…
Chefi la Cuțite și povești nebănuite...
Vezi și Ingredientul special de pus în carnea tocată de la chiftele. Așa vor ieși suculente și crusta lor va fi crocantă
2. Sos de muștar cu ceapă caramelizată- pentru burger
Ingrediente
- 2 linguri de muștar
- 50 mililitri vin alb
- 1 ceapă galbenă
- 1 linguriță de zahăr
Cum se prepară:
- Se taie ceapa jullienne, se prăjește, la foc mic, până se caramelizează. Când ceapa este aurie, se adaugă o linguriță de zahăr și se amestecă pentru încă 10 minute. Se adaugă vinul alb și muștarul. Se mai lasă pe foc până vinul se evaporă.
3. Sos de muștar cu ciuperci- pentru pește, fripturi
Ingrediente
- 1 ceapă albă
- 50 grame unt
- 150 mililitri smântână lichidă
- 3 linguri de muștar
- 50 mililitri vin alb
- 2-3 ciuperci champignon
- pătrunjel uscat
Cum se prepară:
- Se călește o ceapă tocată in unt timp de 2 minute, se adaugă ciupercile feliate si se amestecă. Se lasă pe foc timp de 3 minute și se adaugă 150 ml smântână de gătit, 3 linguri de muștar și 50 ml vin alb. Se amestecă până când amestecul se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper și se presară puțin pătrunjel uscat. Rezultatul este spectaculos.
4. Sos de muștar cu iaurt- pentru salate, sendviș
Ingrediente
- 150 grame iaurt grecesc
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- sare, piper, mărar
Cum se prepară:
Într-un bol se amestecă iaurtul grecesc cu muștarul, zeama de lămâie și condimentele. Se omogenizează ingredientele și se toarnă peste salată. Acest sos este potrivit pentru salatele cu carne sau pentru sendvișuri. Sosul cu iaurt este varianta dietetică sosului clasic vinegraitte folosit la salate.
Vezi și Cu ce să ungi carnea de pui înainte de a o pune pe grătar. Așa nu va ieși uscată, va fi suculentă și cu o aromă intensă
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!