Ingredientele de care ai nevoie pentru salata de boeuf. Salata de boeuf este nelipsită de pe masa de Sărbători și are avantajul de a fi slab calorică față de celelalte preparate tradinționale. Salata de boeuf poate fi servită ca aperitiv și garnitură deopotrivă. Există mai multe rețete pentru acest preparat, iar noi ți le vom prezenta pe cele mai delicioase .
Rețeta originală de salată de bouef este preparată cu carne de vită (boeuf în limba franceză înseamnă vită). Însă românii au adaptat de-a lungul timpului rețeta, iar acum nu este făcută doar cu carne de vită, ci și cu pui sau chiar fără carne.
Înainte de toate, este important de știut că pentru un gust desăvârșit al salatei de bouef, trebuie folosită maioneză de casă.
Iată 2 rețete de salata de boeuf absolut delicioase.
Pentru maioneză:
Pentru decor:
Se pune rasolul de vită la fiert, în 3 litri de apă rece în care se adaugă și o linguriță de sare. Se înlătură spuna care apare pe parcurs, iar după ce supa se limpezește și carnea începe să se pătrundă, se adaugă o ceapă curățată și tăiată în jumătate, pentru a da gust supei și ingredientelor.
Se adaugă apoi morcovii întregi, țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel. Lăsăm să fiarbă împreună cu carnea până se pătrund bine. Mai apoi se scot din supă și se lasă într-o sită la scurs. Ceapa trebuie lăsată în supă, deoarece nu se folosește la salată.
Ulterior se adaugă în supă mazărea congelată și se lasă la fiert timp de 10-12 minute. Apoi se scoate și se scufundă în apă rece pentru a nu se îngălbeni.
Carnea trebuie lăsată în continuare la fiert până se desface singură și este foarte bine pătrunsă. Apoi o scoatem.
Cartofii se spală bine și se pun la fiert cu tot cu coajă în apă cât să fie bine acoperiți. După ce s-au fiert, îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece și îi lăsăm la răcit pentru a-i putea curăța și toca. După ce s-au răcit toate ingredientele, se toacă în cuburi mici și se amestecă într-un vas.
Se adaugă mazărea și castraveciorii tocați și bine scurși, dar și gogoșarii tocați cubulețe și scurși.
Apoi se pune salata pe platouri și se decorează în funcție de propria imaginație.
Primul pas constă în fierberea legumelor și a cărnii în supa de pui. Apoi se scot, se lasă la răcit și se toacă mărunt.
Castraveciorii acri se storc de zeamă, se toacă mărunt și se adaugă în vas.
Mazărea trebuie dată de două ori în clocot,după care se pune peste salată.
După ce ai încheiat aceste etape, se trece la prepararea maionezei din gălbenuș, muștar, zeamă de lămâie, sare, piper și ulei. Ulterior, maioneza se pune peste salată.
La final se ornează salata de boeuf folosind gogoșari, măsline, frunze de pătrunjel și felii de castraveciori tăiate fâșii.
Citește și: „Ce castraveți se pun în salata de boeuf, de fapt. Trucul secret pentru a ieși perfectă”