Ingredientele periculoase în cosmetice. Verifică mereu etichetele!

Iată lista ingredientelor care nu ar trebui să apară pe eticheta unei creme pentru ten!

Scris de: Dana Cazacu

18 Feb. 2022

Ingredientele periculoase în cosmetice. Verifică mereu etichetele!

Dacă ar fi să arunci chiar acum o privire în dulapul tău cu produse de îngrijire, sigur găsești produse cu ingredientele periculoase în cosmetice. În general cumperi produse pe baza ingredientelor descrise de către comercianți. Te-ai gândit vreodată la această listă cu ingrediente? Oare produsele pe care le cumpărăm conțin acele ingrediente? Sau pe lângă aceste ingrediente oare mai există și altele care ar putea să nu ne fie pe plac? Iată mai jos o listă cu ingredientele care nu ar trebui să apară pe eticheta unei creme pentru ten.

Ingredientele periculoase în cosmetice – Ce NU trebuie să apară pe eticheta unui produs de îngrijire

Produsele cosmetice conțin o gamă largă de substanțe chimice la care suntem expuși în fiecare zi. Iată câteva din ingredientele care NU ar trebui să apară pe eticheta unei creme pentru ten.
Potrivit dermatologilor, unul dintre cele mai îngrijorătoare ingrediente care se găsesc în cremele de protecție solară este oxibenzona sau BP, care este folosită ca filtru chimic. Atunci când este absorbit de piele, acesta poate provoca alergii și dereglări hormonale.

Ce ingrediente ar trebui să NU conțină o cremă pentru ten

Alcoolul din produsele cosmetice se poate referi la etanol, metanol, alcool denaturat sau alcool etilic și se găsește în general în produse precum parfumuri, astringente, loțiuni, creme și seruri.
Atunci când este utilizat în concentrații mari, alcoolul poate provoca uscăciune excesivă, poate cauza descuamarea pielii și poate eroda integritatea structurală a acesteia. Tot alcoolul stimulează producția de ulei în piele, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare pentru pielea predispusă la acnee.

Parabenii, cei mai întâlniți în ingredientele periculoase în cosmetice

Acesta este probabil cel mai frecvent vinovat de care ai auzit, chiar dacă ești expertă în materie de frumusețe. Parabenii sunt compuși sintetici care sunt folosiți ca și conservanți pentru a oferi produselor o durată de valabilitate mai lungă.

Din nefericire, foarte puține produse cosmetice sunt lipsite de ei, deoarece aceștia se găsesc în orice, de la șampoane la geluri de bărbierit, creme la machiaj și chiar în pasta de dinți. Alternative mai sigure includ extracte de semințe de grapefruit, rozmarin și neem, uleiuri esențiale de cimbru, oregano și arbore de ceai, fenoxietanol și sorbat de potasiu.

Ingredientele periculoase în cosmetice de care să te ferești

Formaldehida poate trece adesea neobservată pe etichetele produselor de înfrumusețare, deoarece mai este denumită și formalină, glioxal și bronopol. Acest compus se găsește în mod obișnuit în fondurile de ten și este folosit pentru conservare. Pe lângă faptul că provoacă inflamații la nivelul ochilor, nasului și gâtului, este asociat și cu respirația șuierătoare, greață și iritarea pielii.

Ce nu ar trebuie să conțină cremele pentru ten

Un alt ingredient de care trebuie să vă feriți atunci când cumpărați creme pentru ten sunt parfumurile, mai ales dacă sunteți o persoană care are tendința de a dezvolta alergii. „Termenul „parfum” este o mantie de invizibilitate pentru ingrediente potențial periculoase. Ar putea conține, de asemenea, ftalați.

Fie că sunt sintetice sau naturale, parfumurile pot declanșa alergii, astm și erupții cutanate. Cel mai bine este să le evitați în îngrijirea pielii, cu totul. Alte ingrediente care nu ar trebuie să se afle în cremele pentru ten sunt:

• BHA, BHT: Salicilat de Benzil, Benzoat de benzil, Butoxietanol, Clorometan (clorură de metil)
• DIETANOLAMINA (DEA): (cocamida DEA, lauramida DEA, monoetanolamida MEA, trietanolamina TEA)
• SILICONUL
• Compuși PEG (polietilen glicol).

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *