Ingredientul banal din bucătărie care ține departe gândacii de casa ta. Cum se folosește de fapt, trucul pe care trebuie să-l știi

Este eficient împotriva insectelor

Scris de: Daoud Andra

02 Jun. 2023

Ingredientul banal din bucătărie care ține departe gândacii de casa ta. Cum se folosește de fapt, trucul pe care trebuie să-l știi

Gândacii de bucătărie se înmulțesc rapid în sezonul cald și reprezintă o problemă serioasă pentru mulți români. Dincolo de respectarea regulilor de igienă, poți apela la diverse trucuri pentru a ține la distanță aceste insecte, fără să folosești soluții chimice. Care este ingredientul banal din bucătărie care ține departe gândacii și cum să-l folosești pentru a fi eficient.

Acesta este ingredientul banal din bucătărie care ține departe gândacii

Gândacii reprezintă o problemă serioasă vara, atât pentru cei care stau la bloc, cât și pentru cei care locuiesc la casă. Aceste insecte pătrund în locuință prin gurile de aerisire, prin crăpăturile din pereți, dar și prin geamurile și ușile lăsate deschise și se hrănesc cu resturi alimentare pe care le găsesc de obicei în bucătărie sau în cămară.

Citește și: Cum să scapi de gândacii din bucătărie. Greșeala pe care o fac mulți

Pentru a scăpa de gândacii de bucătărie, mulți oameni apelează la insecticide chimice puternice. Există însă câteva remedii naturale, la îndemâna oricui, care nu sunt deloc toxice. Aceste soluții nu omoară gândacii, ci îi fac să nu se mai apropie de casă. Unul dintre cele mai puternice ingrediente anti-insecte este usturoiul. Pentru a alunga gândacii, poți face o pastă de usturoi pe care să o pui în locuri precum colțurile bucătăriei, în cămară sau la gunoi.

Dacă îți faci griji în privința mirosului, ia câțiva căței de usturoi, curăță-i de coajă și taie-i în jumătăți. Mirosul nu va inunda întreaga bucătărie, însă va fi eficient pentru a alunga gândacii din preajma casei. Un alt ingredient care îndepărtează aceste insecte este oregano. Ai nevoie de un plic de oregano uscat, pe care să îl pisezi sau să îl macini, astfel încât să elibereze mirosul puternic. Aroma care ne place atât de mult în mâncăruri nu este și pe placul insectelor, iar acestea vor fugi.

Citește și: Amestecul puternic cu usturoi care te scapă de gândacii de bucătărie. Trebuie să-l încerci

Cum scapi de respirația neplăcută după ce ai mâncat usturoi
Usturoiul este eficient împotriva gândacilor de bucătărie

Plante care alungă gândacii

Oregano este eficient sub orice formă, atât uscat, cât și proaspăt, în ghiveci, sau sub formă de ulei. Poți aplica ulei esențial de oregano pe un șervețel, pe care să îl lași în bucătărie. Există însă și alte plante care țin la distanță insectele și pe care le poți pune în ghiveci, în bucătărie, pe balcon sau pe terasă.

Citește și: Trei ingrediente din bucătărie împotriva gândacilor din casă. Te scapă definitiv de ei

Una dintre plantele în ghiveci care alungă insectele este Citronella. Este o plantă cu un miros puternic, asemănător cu cel de lămâie. Uleiul esențial de Citronella este prezent și în numeroase spray-uri naturale anti-țânțari, care se aplică pe piele.

O altă plantă eficientă în alungarea insectelor este Lemongrass. Folosită și la gătit, mai ales în preparate cu specific asiatic, această plantă aromatică are un miros foarte puternic, ce alungă atât gândacii, cât și muștele și țânțarii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *