Ingredientul care face cafeaua mai aromată. Ce să adaugi de fapt în ea, trucul pe care puțini îl știu

Cu siguranță, îl ai în bucătărie!
Ingredientul care face cafeaua mai aromată. Ce să adaugi de fapt în ea, trucul pe care puțini îl știu

Ne trezește, ne face mai energici, ne dă o stare de bine și are un gust inconfundabil. Cafeaua este, fără îndoială, una dintre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Dar știați că un singur ingredient banal o poate face și mai aromată? Da, ai auzit bine! Iată ce trebuie să adaugi în cafea pentru a te bucura de un gust deosebit. Te vei îndrăgosti pe loc de acest truc.

Ce să adaugi în cafea pentru un gust mai aromat

Simplă, cu zahăr sau cu lapte, cafeaua este, fără îndoială, una dintre băuturile preferate de români. Ea ne trezește și ne ajută să avem mai multă energie.

Aroma cafelei este irezistibilă, dar mulți apelează la un truc pentru a o face mai intensă. Mai exact, adaugă sare în băutură. Cu toate că sună ciudat, o să vezi că acest ingredient face să dispară gustul amărui al cafelei.

Mai mult decât atât, el face ca băutura să fie mult mai bună la gust și mai aromată. În plus, sarea nici nu va adăuga calorii cafelei, așa că persoanele care se luptă cu kilogramele în plus nu au de ce să se teamă.

Citește și Și-a făcut o mască de față cu zaț de cafea și ulei de măsline. Ce a observat peste 5 minute, a scăpat de un mare chin!

Ce ingredient sa adaugi in cafea. Asa iese mai aromata
Ce ingredient sa adaugi in cafea. Asa iese mai aromata

Când se pune sarea în cafea

Pentru o cafea ca la carte, vei avea nevoie de o linguriță și jumătate de cafea măcinată de calitate, un pahar cu apă de circa 150-180 de ml, un praf de zahăr și un praf de sare.

Mai întâi de toate, se pune pe foc ibricul cu apă, apoi se adaugă cafeaua și celelalte ingrediente enumerate, inclusiv sarea. Acum, se așteaptă până când spuma ajunge pe marginea ibricului.

După ce se toarnă cafeaua în ceașcă, se poate adăuga și puțină scorțișoară. Acesta este un alt ingredient care dă un gust special băuturii. În plus, scorțișoara este un antioxidant puternic, ale cărui beneficii sunt cunoscute de secole.

Citește și De ce să nu mai bei niciodată cafea în ceașcă roșie. Greșeala pe care o fac foarte mulți români!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *