Varza călită de post este un fel de mâncare gătit foarte des, mai ales în perioada aceasta. Cum a început postul Crăciunului, gospodinele se gândesc la preparatele pe care le vor pune pe masă în această perioadă. Iată mai jos care este ingredientul care face varza călită de post foarte gustoasă. Rețeta, pas cu pas.
Varza călită de post este o rețetă foarte ușor de pregătit, motiv pentru care reprezintă alegerea perfectă pentru zilele în care nu ai foarte mult timp de stat în bucătărie.
Mai întâi se toacă ceapa și ardeii și se pun la călit în puțin ulei. Se lasă la foc mic spre mediu. Vasul trebuie să fie unul mai mare. Când s-au înmuiat se adaugă sare, piper și roșia tăiată cubulețe. Ulterior se spală și se toacă varza în solzișori mărunți. Acesta este secretul pentru a avea un gust deosebit. După câteva minute de când ai pus roșia la călit adaugă și pasta de tomate. Amestecă totul și pune și un praf de boia afumată, apoi pune capacul și lasă la foc mic. Pune apoi varza tocată în vasul de pe foc și amestecă ușor. Sfat: dacă nu încape din prima pune treptat, deoarece aceasta se înmoaie și va fi loc pentru toată ulterior. Lasă totul la foc mic și amestecă din 10 în 10 minute. Neapărat oala să fie cu capac pe ea deoarece varza s-ar putea arde. Cu ajutorul capacului zeama rămâne în oală și varza se gătește perfect. Spre final se pot adaugă, pentru un plus de aromă, următoarele condimente: frunze de dafin sau cimbru.
Așadar, această rețetă de varză călită de post se poate pregăti cam în 10 minute, timpul de gătire fiind de aproximativ 30 de minute. Astfel, în 45 de minute ai un prânz delicios și gustos.
Atunci când în bucătărie se prepară varză călită, fierberea acestei legume emană un miros neplăcut. Putem evita această problemă extrem de simplu. Tot ce trebuie să facem este ca atunci când gătim varza să punem în oala în care fierbe o bucată de pâine uscată pentru a absorbi mirosul.