Ingredientul care frăgezește carnea de porc. Ce trebuie să presari pe ea, înainte de a o pune la cuptor. Trucul genial

Așa obții cea mai fragedă friptură de porc

Scris de: Daoud Andra

23 Dec. 2022

Ingredientul care frăgezește carnea de porc. Ce trebuie să presari pe ea, înainte de a o pune la cuptor. Trucul genial

Carnea de porc este nelipsită de pe mesele de Sărbători ale românilor. Atunci când vine vorba despre friptură, indiferent ce fel de bucată de carne am folosi, aceasta trebuie să iasă fragedă și suculentă. Gătirea la foc mic este unul dintre secretele care ne garantează o friptură perfectă. Pe lângă aceasta, gospodinele mai au la îndemână un truc. Care este ingredientul care frăgezește carnea de porc și cum îl poți folosi.

Cum obții cea mai fragedă friptură de porc

Friptura de porc reprezintă felul principal de la masa de Crăciun. Fie că o servești cu legume, piure, murături sau salată, aceasta trebuie să fie fragedă și să nu fie uscată. Pentru a obține un rezultat delicios, gospodinele au la îndemână mai multe trucuri. Unul dintre ele este marinarea cărnii, în vin și condimente, peste noapte.

Un alt secret pentru o friptură delicioasă este să fie gătită la foc lent. Atunci când este pusă la cuptor, carnea de porc trebuie să fie acoperită cu folie de aluminiu și lăsată cel puțin două ore. După ce este gătită aproape complet, se îndepărtează folia și se lasă să se rumenească, însă nu trebuie să fie uscată.

Ingredientul care fragezeste carnea de porc
Friptura de porc fragedă și suculentă are câteva secrete

Ingredientul care frăgezește carnea de porc

În bucătărie există un ingredient care face ca orice bucată de carne de porc să fie fragedă, indiferent cum ai găti-o. Este vorba despre banalul bicarbonat de sodiu, un ingredient universal, care se folosește atât la gătit, cât și ca remediu casnic. Presară o cantitate generoasă de bicarbonat pe fiecare bucată de carne și pune-o la frigider pentru câteva ore înainte de a o găti.

Atunci când scoți carnea din frigider, îndepărtează bicarbonatul de sodiu cu un jet de apă rece. Lasă carnea cel puțin o jumătate de oră să stea la temperatura camerei, înainte de a o pune la cuptor sau pe tigaie. Acest lucru nu este valabil doar pentru carnea de porc, ci pentru orice alt tip de carne. Din cauza șocului termic, fibrele din carne se contractă, iar rezultatul va fi o friptură tare și uscată.

Din acest motiv, este important să lași carnea să ajungă la temperatura ambientală, înainte de a o prepara termic. Diferența de temperatură nu va mai fi așa de mare, iar carnea se va găti cum trebuie, atât la interior cât și la exterior. Vinul este, de asemenea, un ingredient care contribuie la frăgezirea fripturii, dar îi dă și o aromă deosebită. Pune o jumătate de pahar de vin sec în tava de friptură, pentru un rezultat delicios.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *