Vrei să pregătești pulpă de miel la cuptor? Îți spunem o rețetă foarte simplă, iar rezultatul final va fi pe gustul tuturor. Carnea va ieși fragedă și absolut delicioasă. Un simplu ingredient va transforma totul într-un fel de mâncare excelent.
Dacă îți dorești să îi impresionezi pe toți cei care se vor așeza la masă de Paște, urmează această rețetă de pulpă de miel la cuptor. Este foarte delicioasă și nu necesită foarte mult timp de pregătire. Tot ce ai de făcut este să pui carnea în tavă, unsă cu condimente, pe un pat de usturoi tăiat rondele. Iată mai jos care sunt toate ingredientele și cum să prepari totul pas cu pas.
Ai nevoie de:
Mai întâi de toate se spală foarte bine carnea. Se porționează în bucăți de mărimea preferată. Apoi se presară peste carne boia dulce, piper și sare. Usturoiul trebuie curățat și tăiat rondele mici, subțiri. Se așază usturoiul în tavă, iar peste el se pun bucățile de carne de miel. Se spală și se toacă mărunt verdeața, apoi se toarnă berea peste carnea din tavă. Berea va face carnea foarte fragedă. Totul se acoperă cu folie de staniol și se lasă la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 90 de minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă timp de 30 de minute.
Între timp spală roșiile, taie-le în jumătăți și pune-le în farfurii. Pune apoi și bucățile de miel și gata.
– încearcă să cumperi direct de la sursă. Indicat ar fi direct de la stână, acolo unde ai siguranța că este proaspătă.
– cumpără miel doar cu cap. Astfel ești sigur că într-adevăr cumperi carne de miel și nu altceva.
– carnea trebuie să fie uscată. Suprafața ei nu trebuie să fie nici umedă și nici acoperită de o peliculă lipicioasă.
– carnea proaspătă are o nuanță rozalie și trebuie să miroasă a oaie. Orice alt miros ridică semne de întrebare.