Ingredientul care trebuie pus în butoiul cu varză murată. Dă culoare roz sau gălbuie frunzelor, oferă un gust aparte

Ce condimente se pun la varza murată
Ingredientul care trebuie pus în butoiul cu varză murată. Dă culoare roz sau gălbuie frunzelor, oferă un gust aparte

Pregătirea pentru iarnă reprezintă o treabă foarte importantă pentru toate gospodinele. Varza murată nu lipsește niciodată, astfel că fiecare vrea să aibă cea mai bună rețetă. Îți spunem mai jos care este ingredientul care trebuie pus în butoiul cu varză murată. Acesta oferă o culoare roz sau gălbuie și varza va avea un gust aparte.

Ingredientul care trebuie pus în butoiul cu varză murată

Pe cât de simplu pare de pus varza la murat, pe atât de complicat este, căci există anumite reguli de care gospodinele țin cont cu sfințenie. Îți spunem mai jos o rețetă pentru varză murată cu care nu vei da greș.

Mai întâi de toate ai nevoie doar de varză albă, cât mai micuțe, cu frunze subțiri. Se curăță cele groase și murdare, pătate sau găurite de deasupra. Potrivit csid.ro, cea mai bună varză pentru sarmale este cea ușor plată, nu perfect rotundă. Acest tip de varză are doar câteva frunze mari la suprafață, restul fiind mici, perfecte pentru sarmale. Dacă sunt mici verzele pot fi puse întregi sau tăiate în jumătate. Important este să fie scos cotorul.

Ce condimente se pun la varza murată

Pentru ca varza murată să fie cât mai gustoasă este important să fie puse cât mai multe condimente, dar nu oricare. Printre ele se numără: bețe de mărar, cimbru, mărar uscat, rădăcini și frunze de hrean, frunze de țelină, busuioc, piper, morcov, foi de dafin, boabe de muștar, piper și sare grunjoasă (nu fină).

Ce ingrediente dau culoare roz sau gălbuie frunzelor de varză

În ceea ce privește culoarea frunzelor de varză, aceasta poate fi dată de către gutuie (dacă vrei ca varza să aibă o culoare galben-aurie), sfeclă roșie (dacă vrei să fie de culoare roz) sau boabe de porumb (dacă vrei să fie gălbuie).

Câtă sare se pune în butoiul cu varză murată

Sarea este unul dintre cele mai importante ingrediente care se folosesc atunci când se pune varză la murat. Așadar, cantitatea de sare folosită o să conteze foarte mult la gustul final al verzei murate. Foarte important: să fie sare grunjoasă, nu fină! Regula spune că atunci când pregătim varza murată trebuie să adăugăm o lingură de sare pentru fiecare litru de apă folosit. O altă metodă este de a se pune zece linguri de sare la fiecare găleată de apă. Ulterior, butoiul cu varză murată se așază la loc răcoros, ferit de îngheț, dar și de căldură.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *