Ne aflăm în Postul Paștelui, iar rețetele pentru cei care se abțin în această perioadă de la mâncărurile „de dulce” sunt nenumărate. Una dintre cele mai delicioase și ușor de preparat opțiuni sunt chitfelele de post. Necesită doar câteva ingrediente și un timp relativ mic de gătire. Iată care este ingredientul cu care poți să înlocuiești carnea din chiftele.
Postul Mare a început pentru creștinii ortodocși pe data de 27 februarie. Timp de 48 de zile, până pe 16 aprilie, de Paște, credincioșii vor trebui să se abțină de la mâncarea de origine animală, să fie milostivi și să facă mai multe fapte bune, în acord cu tradiția creștină.
Postul Paștelui este cel mai aspru post de peste an, având în vedere că durează cel mai mult și, în plus, în acest an are doar două zile cu dezlegare la pește: pe 25 martie, de Buna Vestire, și pe 9 aprilie, atunci când sărbătorim Intrarea Domnului în Ierusalim.
Cu toate că cei care țin post nu trebuie să consume carne, ouă și lactate, există numeroase rețete sățioase care pot fi preparate acasă. Felurile de mâncare pe bază de legume sunt la fel de gustoase și nu necesită multe ingrediente sau un timp îndelungat de preparare.
Spre exemplu, printre rețetele delicioase se numără și cea de chiftele de post. Trebuie doar să înlocuiești carnea cu o legumă de bază, respectiv cartoful. Necesită doar câte ingrediente pentru a fi făcute, iar rezultatul va fi cu siguranță pe placul inclusiv celor mai pretențioși gurmanzi.
Citește și: „Din ce poți face șnițele de post. Trucuri de la cei mai iscusiți bucătari. Nu vei mai simți nevoia de carne”
Se curăță cartofii de coajă și se dau prin răzătoarea mare, după care se scurg foarte bine. Se pun, ulterior, într-un castron, după care se adaugă condimentele, pătrunjelul tocat și usturoiul. Se omogenizează totul și se adaugă făină cât să lege compoziția.
Din compoziția obținută, se formează chifteluție și se aplatizează. Ulterior, se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins până când se rumenesc pe ambele părți. La final, trebuie scoase pe un prosop de bucătărie absorbant.
Chiftelele din cartofi se pot servi ca atare sau cu sos.
Poftă bună!
Citește și: „Tocăniță de ciuperci de post cu mămăliguţă. Ce să adaugi la final în oală pentru un plus de savoare”