În luna octombrie gospodinele lucrează de zor pentru a pregăti cele mai gustoasă murături. Există o mulțime de rețete pentru a pregăti castraveții, conopida, gogoșarii, gogonelele sau varza, iar pentru ca toate acestea să se mențină tari și crocante este nevoie de un ingredient secret.
Gospodinele se întrec cu cele mai gustoase rețete de murături. Pentru a fi crocante însă pe tot parcursul iernii, acestea au și un ingredient secret pe care îl folosesc și pe care vi-l dezvăluim acum. În recipientul în care se așază murăturile e bine să fie puse și câteva frunze de vișin deoarece acestea vor avea un gust mult mai delicios și se vor păstra bine pentru mai multe luni. De asemenea, se pot adăuga și câteva fire de hrean, scrie playtech.ro.
După ce au fost puse toate legumele și condimentele în recipient, se toarnă saramura fierbinte. Aceasta se face din 500 de grame de sare la 10 litri de apă. De asemenea, se adaugă și câte un litru de oțet pentru fiecare 10 litri de apă.
Există un anumit ingredient, des folosit pentru murături, care dacă este pus cu varza pentru murat, îi poate strica gustul și, de asemenea, aceasta nu va rezista în timp. Acest ingredient este chiar sarea fină. Niciodată nu se folosește sare fină atunci când se pune varză la murat. Doar sarea grunjoasă este potrivită pentru varză murată și se folosește o lingură de sare pentru fiecare litru sau zece linguri pentru o găleată de apă.
De asemenea, nici hreanul nu e bun pentru varza murată. Acesta se folosește pentru murături (castraveți, gogoșari, gogonele), însă nu și pentru varză murată. Potrivit gospodinelor cu experiență, hreanul va întări frunzele de varză.
Dacă vrei să te bucuri întreaga iarnă de murături gustoase, iată mai jos câteva secrete. Ce să folosești pentru murături: