Cum îți bei cafeaua? Simplă? Cu lapte? Ei bine, lasă-ne să-ți dăm o veste, nu trebuie să te limitezi la aceste două opțiuni. Există atât de multe alternative pe care le poți pune în cafea și care, de fapt, vor aduce o aromă diferită cafelei tale, încât s-ar putea să regreți că nu ai încercat până acum.
Sunt multe arome și ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i da o notă specială și a-ți personaliza băutura preferată. În articolul de mai jos, vei găsi mai multe variante de ingrediente pentru cafea, cu care poți experimenta.
O linguriță de unt, adăugată în cafea, este preferată de cei cărora nu le place cafeaua tare și preferă un gust mai moale, mai catifelat. O jumătate de linguriță de unt este suficientă pentru o ceașcă de cafea.
Cafeaua cu unt adăugat oferă mai multă energie.
Acest condiment are aromă exotică și este similar cu ghimbirul, așa că, va oferi cu adevărat un gust unic de cafea atunci când este utilizat corect.
Scorțișoara este unul dintre cele mai simple moduri de a condimenta acea ceașcă de cafea de dimineață. Acest condiment conține, de asemenea, cei mai mulți antioxidanți dintre orice condiment de pe această planetă și chiar s-a dovedit că întărește sistemul imunitar.
Vezi și Cu ce poți înlocui zahărul în cafea. 7 alternative pe care le ai la îndemână
O linguriță de unt de arahide, adăugată în cafeaua fierbinte, va da un gust și o textură cremoasă cafelei. Totodată, proteinele adăugate cafelei, îți vor da senzația de sațietate și te vor menține sătul mai mult timp. Este delicios și cu cafea rece.
În loc de zahăr și lapte, poți adăuga în cafeaua ta, o lingură de înghețată, mai ales în diminețile calde de vară.
Dacă îți place gustul de nucă de cocos, poți adăuga puțin ulei de nucă de cocos în cafea pentru a-i adăuga o notă de aromă și cremozitate. Totodată, o lingură de ulei de cocos, adăugată în cafea, are caracteristica de a accelera metabolismul și de a întări sistemul imunitar.
Poți adăuga sirop de caramel în cafea pentru a-i adăuga o notă dulce și bogată. Există și cafele cu aromă de caramel, pe care le poți încerca dacă îți place această aromă.
Dacă îți place turta dulce, vei adora ghimbirul în cafea. Este chiar un răsfăț să-ți transformi cafeaua într-o băutură unică. Pune în cafeaua fierbinte o felie mică de ghimbir proaspăt. Dacă nu ai ghimbir proaspăt, o linguriță de ghimbir pudră ar trebui să facă treaba.
Dacă îți place aroma de lemn dulce, atunci anasonul este perfect pentru cafeaua ta. Pune în cafea, un vârf de cuțit de anason măcinat și lasă să infuzeze în cafea.
Un obicei popular, în Suedia, este de a consuma cafeaua amestecată cu apă tonică. Se pare că are un efect extrem de revigorant, potrivit, mai ales in zilele de vară.