Ingredientul din bucătărie care înlocuiește cu brio balsamul de rufe. Metoda genială pentru rufe parfumate și curate

Ce să pui în recipientul pentru balsam de rufe al mașinii de spălat
Ingredientul din bucătărie care înlocuiește cu brio balsamul de rufe. Metoda genială pentru rufe parfumate și curate

Balsamul de rufe este folosit pentru a da un miros plăcut hainelor, dar și pentru ca acestea să fie mai moi. Chiar dacă este esențial atunci când vine vorba de haine, prețul pentru balsamul de rufe este în continuă creștere. Din fericire, există un truc simplu, ieftin și eficient pe care îl poți folosi pentru a înlocui balsamul în mașina de spălat.

Cu ce să înlocuiești balsamul de rufe. Vor rămâne moi și parfumate

Chiar dacă este greu de crezut, există un truc simplu care te ajută să înlocuiești balsamul în mașina de spălat și care va face rufele să fie pufoase. Astfel vei economisi bani și, în același timp, nu vei mai folosi atâtea substanțe chimice. Mai mult decât atât, acest tip de balsam natural se prepară din ingrediente pe care le ai deja în casă.

Folosește bicarbonat de sodiu și oțet

Trucul simplu și eficient pentru a înlocui balsamul de rufe constă în folosirea bicarbonatului de sodiu și a oțetului. Cu ajutorul acestuia vei obține haine pufoase și foarte curate. Trebuie doar să amesteci oțet alb, cu apă, bicarbonat de sodiu și ulei esențial (în funcție de aroma preferată).

Cum să prepari balsamul? Mai întâi diluează apa și oțetul într-un recipient. Pentru fiecare două măsuri de apă adaugă o jumătate de cană de oțet, apoi începe să adaugi bicarbonat de sodiu. Pentru acesta măsura este de o lingură pentru fiecare măsură de oțet. Este important de reținut că această combinație va produce efervescență, așa că ar trebui să amesteci cu o lingură. La final pune și o picătură de ulei esențial, de preferință de lavandă, pentru a obține și o aromă proaspătă a hainelor.

Cum să folosești corect balsamul de rufe

Dacă folosești balsam de rufe din comerț, e bine să știi că cea mai mare greșeală în utilizarea lui este cantitatea prea mare pusă în recipient. Astfel, acesta poate impedica clătirea completă a hainelor la finalul ciclului de spălare. Recomandarea este ca întotdeauna folosește capacul recipientului sau alt recipient de dozare pe care ți-l oferă producătorul.  Pentru patru kilograme de rufe nu ai nevoie de mai mult de 35 de ml de balsam. Ține minte faptul că întotdeauna cantitatea pe care o adaugi în mașina de spălat depinde de numărul kilogramelor de haine pe care le pui în mașină.

Vezi și – Ce poți să faci dacă ai pus balsam de rufe în loc de detergent în mașina de spălat. Soluția simplă pe care o ai la îndemână

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.8 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *