Țânțarii reprezintă o problemă supărătoare în sezonul cald. Atunci când temperaturile cresc și este umezeală mai mare, aceștia se înmulțesc cu repeziciune și invadează locuințele. Chiar dacă ai plase la geamuri și la uși, acestea s-ar putea să nu fie 100% eficiente pentru a opri țânțarii să pătrundă în casă. Care este ingredientul din bucătărie care te ajută să scapi de țânțari și cum să îl folosești.
Nimic nu este mai supărător într-o seară călduroasă, când stai în curte, pe terasă sau pe balcon și te asalteze țânțarii. Aceste insecte sunt nelipsite în sezonul cald, iar pentru a scăpa de ele, mulți oameni apelează la soluții chimice care mai de care mai puternice. Acestea sunt eficiente, dar sunt și toxice, mai ales dacă vorbim despre o locuință în care există și copii.
Citește și: Remedii împotriva țânțarilor. 4 soluții naturale care îți pot fi de mare ajutor
Există însă un remediu casnic la îndemână, ieftin și foarte eficient împotriva țânțarilor. Este vorba despre banalul zaț de cafea, care poate fi folosit pentru a alunga țânțarii, dar și muștele și alte insecte sâcâitoare.
Adună zațul de la cafea câteva zile la rând și lasă-l într-un recipient deschis, să se usuce bine. Îl poți pune la soare pentru a grăbi uscarea. Atunci când ai de-a face cu țânțari, pune zațul uscat într-o scrumieră sau într-un recipient metalic și dă-i foc. Fumul care rezultă este foarte puternic aromat și va alunga țânțarii, dar și alte insecte supărătoare.
Citește și: Ingredientul banal care te scapă de ciupiturile țânțarilor. Trucul simplu și eficient
Dacă nu ai apucat să aduni zaț de cafea, poți folosi și cafea obișnuită, aceasta fiind mult mai concentrată și mai eficientă. Una sau două linguri de cafea sunt suficiente pentru a îndepărta insectele.
Un alt remediu folosit mai ales contra muștelor presupune utilizarea oțetului. Amestecă oțet și apă în cantități egale, pune într-o sticlă cu pulverizator și aplică pe tocurile ușilor și ale geamurilor, pe exterior. Mirosul nu va pătrunde în casă, însă va fi eficient pentru a ține la distanță muștele, țânțarii și alte tipuri de insecte.
Citește și: 3 culori care îi atrag cel mai mult pe țânțari. Ce trebuie să eviți
Deoarece oțetul se evaporă rapid, va fi nevoie să reaplici amestecul zilnic pe tocurile ușilor sau atunci când observi că insectele apar din nou în preajma casei. Mirosul puternic de oțet le va împiedica pe acestea să mai intre în casă, iar remediul este ieftin, la îndemâna oricui și deloc toxic pentru oameni.