O grădină de legume îngrijită atent va avea un rod pe măsură. Dacă te asiguri că plantele primesc suficientă apă și substanțe nutritive și le ferești de boli și insecte dăunătoare, culturile de roșii, ardei, vinete și alte legume vor fi abundente și sănătoase. Care este ingredientul neașteptat pe care să-l presari în grădină, pentru a îmbunătăți calitatea solului.
Grădinăritul poate fi o îndeletnicire pe cât de relaxantă, pe atât de provocatoare. Culturile de legume se pot confrunta cu numeroase probleme, care afectează producția. Pentru a ajuta plantele să se dezvolte armonios, grădinarii au la dispoziție o serie de ingrediente naturale, care îmbunătățesc calitatea solului și ajută la sinteza substanțelor nutritive.
Citește și: Ce să plantezi cu succes în locul cartofilor. Sfaturi de top de la grădinari pentru cea mai bună recoltă
Pentru a ajuta solul să fie mai fertil, nu este nevoie să apelezi la îngrășăminte chimice. Dacă îți dorești o cultură bogată, dar ecologică, sunt câteva ingrediente la îndemână care fac minuni atunci când sunt presărate prin grădină. Sarea Epsom este unul dintre ele, fiind foarte eficientă și accesibilă. Datorită compoziției chimice, sarea Epsom, cunoscută și drept sulfat de magneziu, îmbunătățește calitatea solului, ajutând plantele să absoarbă toate substanțele nutritive.
Sulful și magneziul din compoziția sării Epsom sunt minerale esențiale pentru plantele din grădină și nu numai. Aceasta poate fi folosită și pentru flori sau plante decorative, iar principalul ei avantaj, spre deosebire de îngrășămintele chimice, este că sarea Epsom nu se acumulează în sol și nu ajunge în cantitate mare în legume. Pentru plantele în ghiveci, dizolvă 2 linguri de sare Epsom într-un litru de apă și udă florile cu acest amestec o dată pe lună.
În ceea ce privește legumele din grădină, sarea Epsom poate fi folosită pe tot parcursul creșterii acestora. Încă de primăvara, de când plantezi răsadurile, adaugă 2 linguri de sare Epsom la fiecare plantă, pentru a o ajuta să se dezvolte. În acest fel, magneziul se va fixa încă de la început în plantele de roșii și de ardei și acestea nu vor avea deficiențe mai târziu.
Citește și: De ce să pui coji de ceapă pe plante. Sfatul de aur al grădinarilor profesioniști, vei iubi acest secret
Poți folosi sarea Epsom oricând pe parcursul sezonului cald, mai ales atunci când observi că plantele nu se mai dezvoltă așa cum ar trebui. Acest ingredient poate fi adăugat direct la baza plantei, înainte de a fi udată sau poate fi dizolvat în apa cu care uzi plantele. Indiferent cum ai alege să-l folosești, absorbția lui în sol va fi la fel de eficientă.