E toamnă iar gospodinele muncesc de zor pentru a pregăti toate cele necesare iernii. De la zacustă, legume congelate la multe borcane cu murături. Ei bine, castraveții murați sunt nelipsiți din cămara gospodinelor. Foarte multe își doresc ca aceștia să iasă fragezi, crocanți, ușor picanți și foarte gustoși. Pentru a obține acest lucru e nevoie să știi câteva trucuri.
Castraveții murați nu lipsesc din nicio casă! Sunt benefici organismului deoarece au un conținut ridicat de vitamina C, săruri de potasiu și calciu. De asemena, gustul lor este întotdeauna unul deosebit și pot fi consumați alături de o mulțime de alte feluri de mâncare.
Saramura joacă un rol foarte important în obținerea unor castraveți murați foarte buni. O parte din gospodine obișnuiesc deja să pregătească saramura cu apă minerală. Iată ce ai de făcut dacă vrei să încerci și tu această rețetă!
Ai nevoie de jumătate de kilogram de castraveți mici și fragezi, un litru de apă minerală forte, două linguri de sare grunjoasă neiodată, cinci căței de usturoi și o legătură de mărar.
Primul pas este să alegi castraveții. E nevoie să te asiguri că vei folosi castraveți fragezi, tineri, cât mai dulci și de mărime medie. În paralel dizolvă sarea în apă minerală. Ulterior, saramura obținută se adaugă peste castraveți. Pentru o aromă delicioasă, poți adăuga mărarul cu tot cu frunze și codițe și câțiva căței de usturoi.
După ce te-ai asigurat că ai pus toate ingredientele poți pune murăturile în borcane cu capace. Închide-le bine și timp de două zile lasă-le pe balcon sau terasă, la umbră. Căldura are un rol important și poate ajuta murăturii să fermenteze mai repede. Vei fi surprins de saramura obținută. Aceasta va avea un gust picant și gustos.
După ce trec cele două zi e bine să strecori saramura din borcane cu o sită de tifon și să o pui înapoi apoi, în borcane. Ulterior depozitează borcanele într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui. E bine să le verifici din când în când pentru a nu face floare.