Ingredientul pe care să-l adaugi în apa în care fierbi porumbul. Boabele vor avea o aromă mult mai intensă, așa se prepară corec

Trucul de care te vei îndrăgosti. Numai așa vei găti porumbul fiert de acum.
Ingredientul pe care să-l adaugi în apa în care fierbi porumbul. Boabele vor avea o aromă mult mai intensă, așa se prepară corec

Porumbul fiert este unul dintre preparatele preferate ale multora dintre noi în sezonul cald. Gustul său dulce și textura crocantă îl transformă într-un deliciu de sezon. Dar știai că există un ingredient banal care poate amplifica în mod incredibil gustul porumbului? Ei bine, soluția se află chiar în apa în care acesta este fiert. Prin adăugarea unui ingredient special, poți transforma gustul porumbului într-o explozie culinară.

Ingredientul pe care să-l adaugi în apa în care fierbi porumbul

Porumbul fiert este, într-adevăr, un preparat ușor de gătit. Tot ce trebuie să faci este să pui o cantitate potrivită de apă la fiert, apoi să pui știuleții și să îi lași să fiarbă, iar la final, să adaugi sarea.

Însă gospodinele cu experiență cunosc trucuri cu ajutorul cărora reuesc să dea un gust și mai bun porumbului. Poate vei fi surprins să afli, dar există o mulțime de modalități de a îmbunătăți gustul și textura acestuia.

Una dintre opțiuni este să adăgăm sarea în apa în care fierbe porumbul. În cazul în care preferi porumbul mai dulce, poți schimba tactica și să adaugi zahăr în apa în care îl fierbi.

Citește și: Secretul celui mai bun porumb copt. Cum se alege corect și cât se ține de fapt pe foc

Însă un truc care face ca porumbul să aibă un gust cu adevărat spectaculos și o textură deosebită constă în adăugarea unei cantități de lapte în apa în care fierbi porumbul. Datorită proprietților laptelui, boabele vor căpăta o aromă mult mai intensă. Totuși, nu trebuie să exagerezi cu fierberea. Nu este recomandat să îl lași pe foc mai mult de 10 minute.

Citește și: Cu ce să ungi porumbul fiert și ce se pune de fapt pe fundul oalei. Trucul care îți readuce gustul copilăriei

Ce poți face cu apa în care fierbi porumbul

Atunci când fierbe, porumbul lasă în apă o parte din aromă, iar acea apă poate fi folosită ulterior în bucătărie, pentru a da gust intens altor preparate.

Se exemplu, dacă fierbi paste în apa în care ai fiert porumbul, acestea vor ieși mult mai gustoase. De asemenea, apa de la porumbul fiert poate fi folosită și pe post de bază pentru supă de legume sau ca stock pentru anumite tocănițe.

Trebuie să ții cont însă de faptul că aceasta nu poate fi păstrată mult timp în frigider, pentru că va deveni acră. Dacă nu o folosești imediat, o poți congela în recipiente pentru gheață sau în vase de plastic și o vei folosi când vei avea nevoie de ea.

Totodată, așa cum apa în care fierbi cartofi sau orez poate fi folosită pentru a uda florile, și apa de la porumb poate fi utilizată în același scop. Atunci când fierbi aceste legume, ele lasă în apă o parte dintre substanțele nutritive. Astfel, apa în care au fiert este îmbogățită cu nutrienți și, în loc să o arunci, o poți folosi pentru a iriga florile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *