Ingredientul pe care să-l adaugi în apa în care fierbi porumbul. Va ieși moale și mult mai gustos, trucul pe care trebuie neapărat să-l încerci

Secretul celui mai bun porumb fiert
Ingredientul pe care să-l adaugi în apa în care fierbi porumbul. Va ieși moale și mult mai gustos, trucul pe care trebuie neapărat să-l încerci

În timpul sezonului cald, porumbul fiert este la mare căutare. El se vinde în parcuri, în târguri sau pe litoral, iar copiii sunt mari fani ai acestuia. Are numeroase proprietăți benefice pentru organism și un gust extraordinar. În plus, este și ușor de obținut, dar trebuie neapărat să ții cont de câteva reguli foarte importante. Vezi ce ingredient trebuie să adaugi în apa în care fierbi porumbul.

Porumbul fiert este la mare căutare în timpul sezonului cald

Nu există vară fără să mănânci porumb fiert. Măcar unul. Altfel e ca și cum nu ar fi fost vară. Porumbul fiert este la mare căutare și în acest sezon estival, dar acest lucru nu ar trebui să te mire deloc.

Gustul său delicios este de neprețuit, iar specialiștii au demonstrat că acest produs are numeroase beneficii pentru organismul uman. Porumbul fiert conține o serie de substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B și C.

De asemenea, el este plin de fibre și de proteine, dar și de magneziu și potasiu. În plus, porumbul fiert conține doi dintre cei mai importanți antioxidanți: zeaxantina și luteina. Aceștia ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și nu numai.

Totodată, porumbul fiert încetinește procesul de îmbătrânire și diminuează riscul de producere a atacului de cord. De asemenea, menține și sănătatea colonului.

Te-ar mai putea interesa și Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Cât de utilă e de fapt. Secretul pe care nu-l știu multe gospodine!

Truc pentru ca porumbul să iasă moale și gustos

Pe cât de simplu pare a fi de obținut, pe atât de ușor poate fi să dai greș dacă nu ții cont de anumite reguli. Pentru a obține un porumb fiert ca la carte, trebuie să urmezi următorii pași:

  • Îndepărtează-i frunzele și pune-l într-o oală mare;
  • Acoperă-l cu o parte din foile sale și toarnă apă;
  • Adaugă puțin zahăr în apă, astfel porumbul va ieși moale și gustos;
  • Lasă-l să fiarbă un sfert de oră, apoi încearcă să verifici cu furculița dacă boabele sunt moi.

Te-ar mai putea interesa și Cu ce să ungi porumbul fiert și ce se pune de fapt pe fundul oalei. Trucul care îți readuce gustul copilăriei!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *