Ardeii umpluți se numără, fără doar și poate, printre preparatele favorite ale românilor. Ei sunt extrem de gustoși și unde mai pui că nici nu sunt foarte greu de pregătit. Totuși, pentru a ieși delicioși, ca la mama acasă, trebuie să ții cont de un secret. Află din rândurile de mai jos care este ingredientul pe care trebuie să îl pui obligatoriu în ardeii umpluți, dacă vrei ca aceștia să iasă ca la carte.
Românii sunt adevărați gurmanzi. Ei iubesc bucatele alese precum ciorbele, sarmalele, tochiturile, fripturile și alte preparate. Însă, nelipsiți de pe mesele noastre sunt și celebrii ardei umpluți.
Ei sunt extrem de gustoși și pot fi consumați atât în zilele de sărbătoare, cât şi în zilele obişnuite. În plus, nu sunt deloc dificil de preparat, dar totuși există un secret pentru a ieși ca la mama acasă.
Dacă îți dorești ca ardeii tăi umpluți să iasă delicioși și aromați, te sfătuim să pui în umplutura lor un ingredient secret. Este vorba despre cimbru. Acest ingredient va oferi o aromă deosebită preparatului tău.
Ingredient
Citește și Ardei umpluți cu brânză și ingrediente secrete. Rețetă delicioasă fără foc, ceva mai bun nu ai mâncat!
Mod de preparare
Se spală ardeii și se taie codițele lor, astfel încât să rezulte un căpăcel. Ulterior, se curăță interiorul ardeilor de semințe și nervuri. La fel se procedează și cu roșiile, după care se spală și orezul și se toacă verdeața și ceapa.
Acum, se ia prazul și se curăță primele două foi, după care se toacă și restul. Mai departe, se spală într-o strecurătoare și se lasă la scurs. Se ia un vas mare, se pune carnea tocată cu verdeața, legumele, orezul, sarea și piperul și se amestecă foarte bine.
Ulterior, se adaugă și ouăle în compoziție, dar și cimbrul și se amestecă. Se ia un vas potrivit și se unge cu ulei, apoi se așează în el ardeii și roșiile umplute. Pentru sos, se spală roșiile și se pun câteva secunde în apă clocotită.
Ulterior, se elimină coaja lor și se dau pe răzătoare. Astfel, sosul obținut se toarnă peste legumele umplute. Mai departe, se pun căpăcelele și se presară deasupra sare și piper.
De asemenea, se adaugă frunzele de dafin și o crenguță de rozmarin pentru un plus de aromă. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se introduce într-un cuptor preîncălzit pentru circa o oră, la o temperatură medie. După ce se scurge acest timp, se ia folia de aluminiu și se lasă vasul în cuptor până când legumele se rumenesc. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Ardei umpluți de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop!