Ingredientul pe care să-l adaugi în făină pentru un aluat pufos. Secretul celor mai delicioase și moi chifle

Ingredientul pe care să-l adaugi în făină pentru un aluat pufos. Secretul celor mai delicioase și moi chifle

Pentru a face chiar acasă pizza, chifle ca în comerț sau pâine pufoasă este important să știi cum să faci un aluat bun. Și nu este nevoie să fii brutar sau un mare bucătar pentru a frământa un aluat fin, pufos și ușor de modelat. Trebuie doar să adaugi un ingredient în făină și acesta este secretul pentru niște chifle moi.

Ce ingredient se pune în aluat pentru a ieși pufos

Un aluat depinde foarte mult de făina din care este făcut, drojdia, timpul în care este frământat și, bineînțeles. cuptorul în care este copt. Fie că folosești făină albă sau integrală, este bine să ții cont de câțiva pași importanți în modul de preparare pentru un aluat pufos, dar și de un truc important.

Cele mai importante ingrediente pentru niște chifle pufoase ca la brutărie sunt făina de bună calitate și drojdia. Dar mai este un secret care constă în pregătirea aluatului. Mai exact, adăugă puțin oțet în acesta și vei vedea rezultatele.

Rețeta pentru chifle pufoase

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 ml de lapte cald;
  • 4 linguri de zahăr;
  •  10 g de drojdie uscată;
  • 2 ouă;
  • 50 g de unt topit;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • 1 lingură de oțet de 9 %;
  • 700 g de făină.

Ingrediente suplimentare:

  • un gălbenuș de ou și 2 lingurițe de lapte;
  • semințe de mac.

Mod de preparare

Pentru maia se toarnă laptele într-un bol adânc, se adăugă zahărul și drojdia uscată și se amestecă totul cu un tel. Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă drojdia să se activeze timp de 5-10 minute.

Pentru a pregăti aluatul trebuie amestecată bine maiaua cu ouăle, untul topit, oțetul, praful de copt și sarea. Apoi se amestecă cu telul până la omogenizare. În final, se cerne câte puțină făină în bol și se amestecă aluatul, la început cu o spatulă, apoi cu mâinile. Prin frământare trebuie să se obțină o bilă moale și nelipicioasă de aluat.

Aluatul trebuie pus în bolul uns cu ulei, acoperit cu o folie alimentară și cu un prosop și lăsat să dospească la cald, timp de 50-60 de minute.

După această perioadă, aluatul dospit se pune pe suprafața de lucru, frământat puțin, împăturit în formă de plic și împărțit în câte porții doriți. Următorul pas este modelarea fiecărei bucățică în formă de bilă și apoi trebuie acoperite cu un prosop și lăsate să crească timp de 20 de minute.

Modelarea chiflelor. Fiecare bilă de aluat se întinde cu sucitorul într-o lipie subțire și apoi se rulează în formă de rulou, lipind bine marginea și capetele. Se rulează ruloul pe masă cu palmele, astfel încât să devină mai lung și mai subțire și apoi se rulează.

Chiflele se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsate să crească timp de 20 de minute sub un prosop. Apoi se ung cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte și se presară semințe de mac. Acestea se coc în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 30-35 minute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *