Ingredientul pe care să-l adaugi în pilaf pentru un gust deosebit. Rețeta pe care trebuie să o încerci, îi dă o savoare aparte

Care sunt ingredientele necesare
Ingredientul pe care să-l adaugi în pilaf pentru un gust deosebit. Rețeta pe care trebuie să o încerci, îi dă o savoare aparte

Pilaful este un fel de mâncare ușor de pregătit, este gata destul de repede și, cel mai important, este și sățios. Poate fi mâncat ca fel principal sau ca garnitură pentru diferite tipuri de fripturi sau alte feluri de mâncare. Tu știi să îl pregătești corect? Îți spunem mai jos câteva trucuri pentru ca acesta să aibă un gust deosebit.

Cum să pregătești un pilaf excelent. Ingredientul care face diferența

Dintre multitudinea de rețete pe care le știu gospodinele cea de pilaf este una dintre cele mai simple. Nu necesită foarte multe ingrediente și se prepară și foarte repede. La final obții un fel de mâncare potrivit pentru orice moment al zilei, este sățios, gustos, dar și sănătos în același timp.

Există un ingredient pe care ar trebui să îl adaugi în pilaf, însă nu multe persoane se gândesc să facă asta. El schimbă atât gustul, cât și textura pilafului, iar rezultatul întrece orice fel de așteptare. Așadar, asigură-te că ai la îndemână și o linguriță de parmezan atunci când începi să pregătești pilaful.

Ingrediente necesare: 250 grame de orez, 250 grame de ciuperci, o ceapă, un morcov, o jumătate de ardei roșu, 900 ml de apă, o linguriță de parmezant, sare, ulei.

Vezi și – Cât orez se pune la pilaf ca să iasă gustos. Ce adaugă Jamila la final pentru o aromă unică

Rețetă pentru pilaf

Mai întâi pregătește legumele: ceapa, ardeiul și ciupercile se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoare. Pune ceapa la călit, apoi adaugă morcovul, ardeiul și ciupercile. Lasă totul să se călească timp de câteva minute, apoi pune și cele 250 de grame de orez. Mai lasă totul la călit timp de două minute, apoi toarnă apa. Lasă la fiert pentru 20 de minute, iar parmezantul adaugă-l la final, alături de sare.

Așadar, în aproximativ o jumătate de oră te vei putea bucura de un pilaf cu un gust deosebit. Îl poți savura ca fel principal sau ca garnitură alături de friptură.

Sfat de la Mihaela Bilic în ceea ce privește prepararea orezului

Potrivit nutriționistului, una dintre regulile de bază atunci când pregătești un risotto italian autentic este să nu speli orezul înainte de a-l găti deoarece amidonul în exces care se află pe boabele de orez va îngroșa lichidul.

„3 reguli pentru un Risotto reușit. Ne place tuturor, este cremos și delicios, ține de foame și nu are gluten. Există Risotto într-o multitudine de variante (cu fructe de mare, cu legume, cu brânză) și se prepară cu un orez special (Arborio sau Carnaroli). Este diferit de pilaful nostru tradițional și la gust și la aspect, și prin ingrediente și ca metodă de gătit. Iată 3 secrete de care să țineți cont pentru un Risotto reușit: Nu spălați orezul înainte de a-l pune în cratiță, amidonul care există pe boabe este responsabil de textura cremoasă a preparatului. Dacă spălați orezul, pierdeți aderența dintre boabe, amidonul este cel care le ține ‘legate’”, a transmis Mihaela Bilic în mediul online.

Vezi și – Ce să faci cu orezul înainte de a-l pune la fiert. Gospodinele iscusite fac asta și nu se mai lipește de oală

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *