Ingredientul pe care să-l adaugi la final în salata de vinete. Secretul gospodinelor iscusite, îi dă un gust deosebit

Vor avea un gust delicios
Ingredientul pe care să-l adaugi la final în salata de vinete. Secretul gospodinelor iscusite, îi dă un gust deosebit

Indiferent de anotimp, salata de vinete este preparată des în bucătăriile din România. Chiar dacă la o primă vedere rețeta nu pare deloc complicată, există câteva trucuri pe care dacă le aplici te vei bucura de un gust de senzație! Află de mai jos ce trebuie să pui în salata de vinete pentru a-i da un gust deosebit.

Cum să pregătești salata de vinete. Detaliile de care trebuie să ții cont

Salata de vinete este printre preferatele multor oameni, mai ales în sezonul verii, atunci când vinetele se găsesc peste tot în piețe. Indiferent de rețeta pe care o alegi, nu vei putea obține rezultatul dorit dacă nu folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Așadar, ai grijă să faci alegerile corecte. Cumpără doar vinetele cu coaja cât mai închisă la culoare, ferme la atingere, cu codița verde și care nu au pete sau urme de lovituri, scrie playtech.ro.

Pentru cinci porții de salată de vinete este nevoie de:

  • două kilograme de vinete
  • 50-60 ml de ulei
  • o ceapă de dimensiuni medii
  • zeamă de lămâie
  • sare

Mai întîi de toate se coc vinetele, se decojesc și se lasă la scurt într-o sită pentru două, trei ore. Apoi se toacă mărunt și se pun într-un vas mai mare, peste care se adaugă sarea, în funcție de preferințe. Ulterior, se freacă vinetele cu ulei, turnând treptat. Compoziția poate fi amestecată folosind o lingură din lemn sau cu un mixer cu palete din inox.

Există riscul să descoperi că salata este amară. Acest lucru se întâmplă din cauza condițiilor meteo din timpul perioadei de dezvoltare a vinetelor. Astfel, pentru a atenua acest gust și pentru a oferi preparatului o aromă deosebită tot ce ai de făcut este să pui la final câteva linguri de zeamă de lămâie.

Trucul lui chef Dumitrescu pentru o salată de vinete foarte bună

Chef Florin Dumitrescu spune că este important să eviți să pui vinetele într-un vas de metal, deoarece așa nu vor oxida. Totodată, este indicat să lași vinetele să se scurgă de apă, altfel vor ieși iuți și amare. Apoi se toacă vinetele cu un satâr de lemn, odată ce s-au scurs de apă. Ulterior, le amesteci cu ceapa tocată mărunt și turnăm ușor ulei de floarea soarelui. Mai departe, adaugă sare și piper după gust.

Vezi și – Ce să pui în salata de vinete în loc de maioneză. Iese delicioasă și cu puține calorii, rețeta te va cuceri pe loc

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *