Ingredientul pe care să-l presari în ghiveci, dacă s-au ofilit florile. Trucul banal face minuni

Cum îți poți revigora de îndată plantele care dau semne că se ofilesc.
Ingredientul pe care să-l presari în ghiveci, dacă s-au ofilit florile. Trucul banal face minuni

Florile aduc frumusețe, culoare și viață în casele noastre, dar din diverse motive, acestea își pot pierde din strălucire și chiar se pot ofili. Există anumiți factori care duc la ofilirea florilor din ghiveci, însă le poți readuce la viață folosindu-te de acest truc. Iată care este ingredientul pe care să îl presari în ghiveci, dacă plantele tale s-au ofilit.

Ingredientul pe care să-l presari în ghiveci, dacă s-au ofilit florile

Plantele din ghiveci se pot ofili din mai multe motive. Unul dintre ele este faptul că recipientele nu sunt prevăzute cu găuri în parte inferioară. Uneori, recipientele constrâng rădăcinile, împiedicându-le să crească normal.

Pentru a revigora plantele, poți ajusta cantitatea de apă cu care le uzi. Tulpinile acestora se mențin în poziție verticală, atunci când sistemele lor vasculare sunt pline de umiditate și nutrienți. O cantitate optimă a acestora le menține ferme.

Citește și: Cât de des se udă plantele pe timp de caniculă. Așa se îngrijesc de fapt corect, vor arăta spectaculos

Pe de altă parte, dacă plantele nu extrag suficientă apă din rădăcini, atunci tulpinile lor își pierd din vitalitate și încep să se înconvoiae.

Pentru a verifica dacă solul plantelor este suficient de umed, verifică pămâtul la aproximativ 2,5 cm față de suprafața lui. Dacă este uscat, atunci plantele au nevoie de apă.

Poți să readuci la viață florile punând ghivecele în chiuvetă sau într-un recipient cu apă la temperatura camerei. Apa nu ar trebui să depășească jumătarea înălțimii ghiveciului.

Citete și: Ce să faci acum cu plantele din grădină. Așa vor înflori cât mai bogat până toamna târziu

Lasă ghivecele în apă timp de cel puțin o oră. sau până când pământul devine umed în paretea de sus. În cazul anumitor plante, procesul poate dura mai multe ore. Pământul absoarbe apa prin sistemul de drenaj din partea de jos a ghiveciului și se saturează.

Astfel, rădăcinile plantelor vor primi suficientă apă pentru a face ca tulpinile să redevină ferme. Până a doua zi, plantele ar trebui să prezinte o îmbunătățire semnificativă.

Odată ce ai reușit să revigorezi plantele, trebuie să îți formezi un obicei de a la uda mai des. Astfel le vei menține în cea mai bună formă și vei preveni ofilirea lor.

Revigorează plantele tale folosind zațul de cafea

Există însă și alte trucuri pe care te poți baza. Unul dintre ele este utilizarea zațului de cafea. Este o practică înâlnită peste tot în lume.

Atunci când prepari cafeaua, nu mai arunca zațul, ci păstrează-l într-ul bol sau într-un borcan. Amestecă o linguriță de zaț cu solul din ghivecele plantelor și vei observa diferențele în scurt timp. Zațul face solul să fie mai bine afânat și oxigenat. În plus, conține minerale, esențiale pentru dezvoltarea plantelor.

Zațul de cafea poate fi adăugat în ghiveci nu doar când plantele sunt lipsite de vigoare, ci și cu rol preventiv. Îl poți folosi simplu sau în combinație cu alte ingrediente din bucătărie. Pentru a prepara un îngrășământ pentru plante 100% natural ai nevoie de zaț de cafea, coji de banană și coji de ouă.

Adaugă ingredientele într-un blender și mixează până când obții o pudră omogenă.  Adaugă puțină apă, pentru a avea o consistență cremoasă. Se pun 1-2 lingurițe din această soluție în fiecare ghiveci apoi se adaugă apă pentru ca fertilizantul natural să ajungă în sol.

Această combinație de zaț de cafea, coji de banane și coji de ouă va sprijini creșterea și dezvoltarea optimă a plantelor prin aportul de nutirenți esențiali pe care îl aduc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.8 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *