Cui nu-i plac gogoșile? Simple sau umplute cu ciocolată, dulceață sau alte ingrediente, gogoșilor reprezintă un desert delicios și foarte ușor de preparat. Este important însă să știi mai întâi rețeta, apoi micile trucuri care te ajută să le fac pufoase și gustoase. Există un ingredient care le dă un gust deosebit.
Gogoșile sunt un desert iubit de foarte mulți oameni datorită faptului că pot fi mâncare în diferite combinații: cu dulceață, ciocolată, cu zahăr pudră sau chiar simple. Pentru ca ele să fie pufoase este nevoie să fie adăugat un ingredient secret în aluatul lor. Îți spunem rețeta mai jos.
Ingredientele necesare pentru gogoși pufoase: 500 de grame de făină, două gălbenușuri (acestea reprezintă ingredientul secret. Este foarte important să nu se folosească și albușul), 350 ml de lapte, două pliculețe de zahăr vanilinat, sare, coaja de la o lămâie, o lingură de zahăr, 30 grame de drojdie proaspătă sau 10 grame de drojdie uscată, 10 grame de zahăr pudră vanilinat și ulei.
Citește și – Câtă drojdie se pune la gogoși. Ce cantitate trebuie să folosești la 1 kg de făină
Mai întâi se amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și cu laptele călduț. Se lasă preț de câteva minute până când drojdia se activează, adică până când lichidul va face spumă. Gălbenușurile se amestecă cu 300 de grame de făină, apoi se adaugă puțină sare, zahărul vanilinat, coaja de lămâie și restul de făină. Aluatul se frământă foarte bine până când se obține o cocă elastică și moale. Se lasă la dospit pentru 30 de minute. După dospire se ia aluatul și se întinde pe un blat pe care a fost pus un strat subțire de găină. Ulterior se taie gogoșile în diferite forme, în funcție de preferințe, și se prăjesc în baie de ulei. Ulterior pot fi servite calde sau reci în diferite combinații.
Mărul este fructul care poate fi adăugat în aluatul gogoșilor pentru ca acestea să aibă un gust deosebit. Mai întâi se curăță mărul de coajă, apoi se dă pe răzătoare prin găuri medii. Este nevoie de aproximativ 180 de grame de măr ras. Acesta se amestecă cu celelalte ingrediente până când se incorporează perfect în aluat. După ce sunt prăjite, gogoșile cu măr ras de pun pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă de bucătărie și se servesc cu zahăr vanilinat după ce se răcesc.