Ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac. Așa va ieși pufos, trucul pe care trebuie să-l afli imediat

Impresionează-i pe cei care se vor așeza la masă de Crăciun!
Ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac. Așa va ieși pufos, trucul pe care trebuie să-l afli imediat

Cozonacul, cunoscutul desert care este pregătit mai ales de sărbători, are diferite rețete. Multe gospodine se feresc să îl mai pregătească din teama de a nu crește aluatul sau de a nu fi pufos la final.  Există însă mici secrete pe care vi le spunem mai jos. Spre exemplu care este ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac pentru a te bucura de un gust deosebit și o textură pufoasă.

Ingredientul pe care să-l pui în aluatul de cozonac pentru un gust deosebit și o textură pufoasă

Există Crăciun fără cozonac? După o masă copioasă merge și o felie din acest desert gustos. Prepararea lui nu este deloc simplă și necesită destul de mult timp. Un singur pas greșit poate compromite rezultatul final. Îți spunem cum poți să îl pregătești pentru a te asigura cu rezultatul final va fi demențial!

Ai nevoie de: Un kilogram de făină, opt albușuri, 300 de grame de zahăr, 400 de ml de lapte, 50 de grame de drojdie proaspătă, două linguri de smântână grasă, coaja de la o lămâie, esențe, 100 de grame de un topi și 100 de ml de ulei.

Pentru umpluturi trebuie: un albuș de ou, rahat, stafide, nucă măcinată, zahăr și stafide (totul în funcție de preferințe).

Cum se prepară cozonacul, rețeta gospodinelor din Moldova

Se cerne făina într-un vas mare, apoi se pune laptele la încălzit, dizolvându-se în el zahărul. Pune apoi peste lapte și coaja de lămâie. Maiaua se face din drojdie, puțină făină și câteva linguri din laptele preparat. Neapărat mare atenție, laptele să nu fie fierbinte! Se adaugă o mână de făină și se lasă la loc cald pentru aproximativ 15 minute până când începe să crească. Ulterior se adaugă tot laptele călduț, gălbenușurile frecate cu sare, apoi începe frământarea cu mâna. În timp ce se frământă aluatul, fără oprire, se adaugă cele două linguri de smântână, acesta fiind ingredientul care face ca, cozonacul să fie pufos. Și untul trebuie pus tot acum, ajutând, de asemenea, pentru textura cozonacului. Se incorporează toată făina și se lasă aluatul la crescut timp de o oră, o oră și jumătate.

Se amestecă acum toate ingredientele pentru compoziție. După ce se întinde aluatul se pune compoziția și se rulează. Dacă ai optat pentru două părți, acestea se împletesc. Se așază în tavă de copil tapetată cu hârtie și se mai lasă la crescut pentru încă cel puțin jumătate de oră. La cuptor trebuie să stea apoi aproximativ o oră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.1 166 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *