Ingredientul pe care să nu-l pui în cârnații de casă. Nu are ce căuta, strică tot gustul

De ce ar trebui folosit vin alb la prepararea cârnaților
Ingredientul pe care să nu-l pui în cârnații de casă. Nu are ce căuta, strică tot gustul

Fiecare gospodină face în această perioadă lista cu bunătăți pe care le va pune pe masă de Crăciun și de Revelion. Printre ele se numără și cârnații de casă. Rețete pentru ei sunt multe, însă trebuie luate în considerare câteva sfaturi utile. Spre exemplu, care este ingredientul pe care să nu-l pui în cârnații de casă. Se spune că acesta le strică gustul.

Ingredientul pe care să nu-l pui în cârnații de casă. De ce să nu-l folosești

Cârnații de casă sunt consumați foarte des în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia sunt preparați cu ingrediente naturale, însă unele rețete sunt greșite. Carnea folosită trebuie să fie o combinație între pulpă și fleică de porc, în cantități egale. Bucătarii recomandă să nu se pună în interior grăsime deoarece cârnații ar putea ieși râncezi. Așadar grăsimea este ingredientul care poate strica gustul cârnaților.

Înainte de a-i prepara este bine ca amestecul de carne tocată să stea la frigider pentru 2-3 ore. Peste ea se adaugă piper, boia, sare și usturoi. Puține gospodine știu însă că vinul ajută foarte mult la gustul final al cârnaților deoarece carnea devine mai fragedă datorită lui.

Sfaturi pentru a obține cârnați de casă foarte gustoși

Bucătarii iscusiți explică felul în care se pot prepara cei mai buni cârnați de casă. Marian Toma a dezvăluit ce fel de carne trebuie folosită.

„Dacă vreți să faceți cârnați de casă trebuie să alegeți carne mai grasă gen fleică sau ceafă. Dacă alegeți pulpă puteți pune puțină grăsime, de preferat slănină de la porc. Se poate amesteca și carne de porc cu vită. Este necesar să fie carne mai grasă, deoarece atunci când îi afumați o parte din grăsime dispare și nu vreți să aveți cârnați seci. Carnea se toacă prin mașină și se amestecă foarte bine“, spune bucătarul Marian Toma.

Pentru cârnați de casă foarte gustoși, bucătarii iscusiți recomandă să fie folosite intestine cât mai subțiri. Astfel cârnații se vor găti cât mai repede.

Condimentele sunt foarte importante pentru gustul final al cârnaților de casă. În compoziție se adaugă sare, piper, usturoi și boia dulce după gust. Este foarte important ca aceste condimente să fie adăugate treptat, nu deodată. Se amestecă apoi bine toată compoziția. Un alt secret este ca atunci când este amestecată compoziția de cârnați să se adauge puțin apă minerală, astfel cârnații vor ieși foarte buni.

„În compoziția de cârnați se adaugă sare, piper, usturoi şi boia dulce după gust. Nu turnați mult deodată, condimentați treptat şi amestecaţi bine toată compoziţia. Un secret este ca atunci când amestecaţi să puneţi puţină apă minerală, iar compoziţia va fi mai pufoasă. Puteţi adăuga puţin ienibahar dacă vreţi să fie mai aromaţi, dar nu scăpaţi foarte mult condiment“, mai spune Marian Toma.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 105 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *