Salatele sunt preparate versatile, ușor de pregătit în câteva minute. Cu toate acestea, deși sunt o opțiune sănătoasă, medicul nutriționist Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu includem în ele un ingredient foarte iubit și des întâlnit în bucătăria românească. Iată care este motivul.
Salatele sunt printre cele mai rapide opțiuni de preparate în timpul sezonului cald, fiind o sursă de răcorire și de nutrienți esențiali. Acestea pot include o varietate de ingrediente amestecate pentru a obține un rezultat delicios.
Cu toate acestea, Mihaela Bilic avertizează că un ingredient frecvent utilizat în bucătăria românească ar trebui evitat în combinație cu alte alimente, deoarece poate cauza probleme de sănătate. Ei bine, acest ingredient este chiar brânza.
Citește și: Mihaela Bilic: “Nu mai spăla orezul înainte de a-l găti”. Greșeala pe care toate gospodinele o fac
Acest ingredient delicios poate să ne influențeze negativ dieta, mai ales dacă este achiziționată din magazine și conține adaosuri nesănătoase. Așa că vă reamintim că, chiar dacă este apreciată pentru gustul său, nu este recomandat să o includem în salate.
”Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tăi în două, este o felie mai grosuță.
Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.
De asemenea, Mihaela Bilic susține importanța incluziunii grăsimilor sănătoase în dieta zilnică, deoarece acestea aduc numeroase beneficii organismului. Cu toate acestea, există alimente care, datorită aportului lor caloric ridicat, pot contribui la creșterea în greutate și nu sunt recomandate.
Te poate interesa și: Alimentul care îți taie senzația de foame. Nutriționistul Mihaela Bilic explică importanța lui: “Nu stimulează apetitul”
„ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).
La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic.
Dacă până acum se consideră că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm că unele calorii îngrașă mai tare. Nicio masă fără pește!…dacă aveați nevoie de vreo încurajare”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.