Mâncarea de mazăre se numără printre cele mai sățioase și delicioase preparate pentru prânz sau cină. Cu sau fără carne, această mâncare este ușor de făcut și este mai ales pe placul copiilor. Pentru un rezultat delicios și o savoare deosebită, unele gospodine adaugă la final un ingredient care schimbă complet gustul.
Mâncarea de mazăre este unul dintre preparatele care ne aduc multora aminte de copilărie. Se prepară în fiecare gospodărie, cu sau fără carne, și are un gust deosebit de fiecare dată. Pe lângă ingredientele clasice, pe care orice gospodină le adaugă, există unul anume care schimbă complet gustul preparatului final și îl face deosebit.
După ce ai terminat de gătit mazărea, chiar înainte de a stinge focul, adaugă în oală o linguriță de muștar. Acesta va face ca sosul în care a fiert mazărea să fie mai fin, mai cremos și să aibă un gust ușor acrișor. După ce vei încerca acest truc, numai așa vei găti mâncarea de mazăre de acum încolo!
Dacă vrei să prepari o masă rapidă, ai nevoie doar de un borcan de mazăre și alte câteva ingrediente la îndemână. Pentru ca mâncarea să fie gata mai repede, poți alege un sortiment de mazăre care este deja prefiartă sau poți alege mazăre proaspătă, congelată. Aceasta din urmă va avea nevoie de un timp de gătire mai lung.
Curăță ceapa și morcovul și toacă-le mărunt. Morcovul poți alege să îl dai pe răzătoare, să îl tai cubulețe sau felii. Toacă mărunt și ardeiul și pune legumele deoparte. Pune o cratiță pe foc și adaugă câteva linguri de ulei. Când acesta s-a încins, pune legumele tocate, sare și piper și lasă la călit câteva minute, amestecând din când în când.
Adaugă o cană de apă și lasă ceapa, morcovul și ardeiul să fiarbă împreună timp de 10 minute, înainte de a adăuga mazărea. Scurge mazărea de apă, dacă este la borcan sau la conservă și pune-o și pe ea la fiert. Adaugă apă cât să acopere mazărea și lasă să fiarbă așa timp de 15 minute. După ce mazărea a fiert pe jumătate, adaugă bulionul.
Mai lasă să fiarbă până când legumele sunt gătite și sosul a scăzut. La final, mai pune sare și piper, dacă mai este nevoie. Adaugă boiaua și muștarul, amestecă și mai lasă să fiarbă câteva minute, pentru ca aromele să se combine. Oprește focul și adaugă verdeața tocată mărunt. Mazărea este gata, las-o să se răcească puțin, după care o poți savura.