Fasolea este un aliment utilizat frecvent în bucătăria românească, în special atunci când este gătită în mod tradițional cu ceapă călită, în ciorbă sau ca fasole scăzută. Cu toate acestea, multe gospodine se confruntă cu dificultatea de a găti fasolea, deoarece aceasta necesită mult timp de fierbere. Iată cum poți să grăbești procesul de fierbere al fasolei.
Toate gospodinele care optează pentru rețete ce includ fasole știu deja că vor avea parte de un test al răbdării. Desigur, în timp ce fasolea fierbe pe aragaz, poți să profiți pentru a te ocupa de alte treburi în casă sau pentru a pregăti alte feluri de mâncare.
Însă, uneori nu ai la dispoziție timpul necesar pentru a aștepta ca acest proces să aibă loc. Ei bine, în acest caz avem pregătit pentru tine un ingredient secret care contribuie la fierberea mai rapidă a fasolei.
Chiar dacă există numeroase variante de fasole la borcan sau la cutie în supermarketuri care pot ajuta la simplificarea procesului de preparare a mesei, gospodinele preferă să păstreze tradiția și autenticitatea în bucătăria lor. Așa că preferă să își pregătească mâncarea de la zero.
Însă, există câteva strategii care pot face procesul de fierbere al fasolei mai ușor și mai rapid. Timpul necesar pentru fierbere poate varia considerabil, de la 45 de minute până la 2-3-4 ore, în funcție de tipul de fasole și cât de veche este.
Astfel, pentru a fierbe fasolea mai repede îți recomandăm să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care o fierbi.
Ingrediente:
Te poate interesa și: De ce să pui o linguriţă de zahăr în apa în care fierbi fasolea. Gospodinele de la țară apelează la acest truc de ani buni
Mod de preparare: