Ingredientul secret care salvează orhideea ofilită. Așa va înflori mereu. Trucul e folosit de grădinari de ani buni

Ingredientul simplu care își revitalizează florile
Ingredientul secret care salvează orhideea ofilită. Așa va înflori mereu. Trucul e folosit de grădinari de ani buni

Toți posesorii de orhidee își doresc să aibe flori cât mai mari, parfumate și colorate. Pentru a face ca florile tale să fie cât mai sănătoase și luxuriante, trebuie să folosești un singur ingredient. Specialiștii îți recomandă să îl folosești pentru plantele tale și nu vei regreta.

Secretul pentru orhidei perfecte și rezistente

Pentru a avea cele mai frumoase orhidei, nu ai nevoie de mult efort, ci doar de un ingredient ieftin și foarte acces. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Mai exact, prin adăugarea unei lingurițe din acest ingredient într-un litru de apă, obținem o soluție utilă pe care o putem pulveriza pe plantă, cel puțin o dată pe zi, după înflorire. De asemenea, acest ingredient acționează ca un fertilizant, așa că frecvența potrivită este de 3 sau 4 aplicări după tăierea florilor, iar în comparație cu toate celelalte îngrășăminte, este 100% natural.

Trebuie să menționăm că nu trebuie să exagerăm cu folosirea acestei soluții și să nu o aplicăm niciodată atunci când planta urmează să înflorească sau are deja flori, altfel efectele vor fi negative. În plus, bicarbonatul de sodiu furnizează plantei sodiu și carbon, elemente esențiale pentru supraviețuirea ei, permițându-i să trăiască mai mult decât de obicei, datorită echilibrului restabilit între mediul înconjurător și apa folosită.

Curiozități despre orhidee

Orhideele alcătuiesc una dintre familiile cu cele mai bogate specii din cadrul angiospermelor și se remarcă prin raritatea florilor lor care captivează toți colecționatorii de plante, de exemplu, o diferență spectaculoasă între o orhidee și alta este că cea mai mare poate cântări mai mult de 100 de kilograme în timp ce cel mai mic cântărește doar câteva grame. Datorită diversităţii mari a acestui incredibil grup de plante, ar fi multe curiozităţi pe care le-am putea povesti despre ele, iar în acest articol vă propunem opt curiozităţi care s-ar putea să vi se pară foarte interesante despre diferitele descoperiri ale orhideelor.

1. Există peste 25.000 de specii diferite de orhidee.

Pe lângă cele 25.000 de specii de orhidee cunoscute și documentate, comunitatea științifică menționează că este probabil ca mii de noi specii să nu fi fost încă descoperite în pădurea tropicală din cauza variațiilor genetice, întrucât se estimează că noi orhidee apar ca hibrizi între ele. sau între alte plante și mulți grădinari tind să se joace cu asta, creând noi exemplare.

2. Cea mai ușor de cultivat orhidee este Phalaenopsis

Orhideea Phalaenopsis este una dintre cele mai bune plante pentru toți acei prieteni ai naturii care sunt încă începători, deoarece crește bine la lumină slabă și nu necesită umiditate excesivă. În plus, s-a dovedit științific că orhideele Phalaenopsis sunt probabil cele mai ușor de reprodus și cu foarte puțină îngrijire.

3. Polenul fosilizat de orhidee găsit într-o albină

În 2007, revista științifică Nature a anunțat că o serie de studii au găsit polen de la orhidee antice pe spatele albinelor prinse în chihlimbar. Studiile arată că fosilele au o vechime între 10 și 15 milioane de ani, ceea ce face din orhidee o plantă foarte atractivă, deoarece aceasta poate fi o dovadă excelentă că orhideele ar putea fi existat în urmă cu mai bine de 120 de milioane de ani, înainte ca continentele să fie divizate.

4. Pentru a face o orhidee să înflorească din nou, fă-o să creadă că este la tropice

După ce orhideea a terminat de înflorit, tăiați tulpina florii de la baza plantei, apoi plasați orhideea într-o cameră din casa dvs. care poate simula condițiile meteorologice tropicale preferate. Acest lucru va face planta ta să creadă că se află în mediul potrivit pentru a începe să înflorească și o va face într-un ritm constant.

5. În anii 1800, colecționarii plăteau mii de dolari pentru orhidee

Orchidelirium sau febra orhideelor ​​i-a inspirat pe colecționarii botanici victoriani să cumpere orhidee rare la prețuri destul de mari în timpul unor licitații, aceasta din 1800 până la prima ediție a Manualului cultivatorului de orhidee a fost publicată în 1851, unde se menționează puțin despre modul în care erau aduse orhideele. Europa și America din climă tropicală și cum au fost îngrijite exemplarele lor. Și datorită acestei obsesii față de orhidee în timp, astăzi, putem cumpăra orhidee exotice la un preț bun în majoritatea supermarketurilor, deoarece cercetările au făcut loc tehnicilor inovatoare de reproducere dezvoltate de cultivatori în laboratoarele de cultură de țesuturi.

6. Nu este în regulă să folosești gheață pe orhidee

Unii cultivatori de orhidee plasează gheață la baza plantei pentru a preveni udarea, deoarece pe măsură ce gheața se topește încet, eliberează apă care este absorbită de rădăcinile plantelor. Experții avertizează însă că acest act este inadecvat și această practică nu mai trebuie continuată. Pentru că, pe măsură ce se dezvoltă, provoacă ore de ceață în sere mari și, în timp, plantele mor din cauza supraaglomerației în condiții suboptime.
Dacă doriți să vă păstrați orhideele în viață mulți ani, transplantați-le într-un amestec potrivit de orhidee și ghivece bine drenate, apoi udați-le în mod regulat cu apă la temperatura camerei evitând înghețul și gheața.

7. Orhideele nu cresc în pământ
În caz că nu știai, orhideele sunt epifite, așa că în mediile lor tropicale native, cresc direct pe copaci, adică nu pe pământ. De aceea, dacă vrei să plantezi o orhidee acasă, cea mai bună opțiune este să o faci într-un amestec de ghiveci pentru orhidee care conține așchii de lemn sau scoarță și nu într-un amestec de sol, fă-o și vei vedea că orhideea ta va fii fericit.

8. Simetria orhideelor ​​este foarte asemănătoare cu cea a oamenilor
Orhideele au flori care au o simetrie asemănătoare cu specia noastră ca și oamenii, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt atrași de orhidee pentru a le planta, a le îngriji, a le urmări cum cresc și înfloresc. Florile de orhidee sunt simetrice ca chipul uman, așa că dacă desenați o linie verticală exact în centrul florii, aceasta va forma două imagini simetrice identice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.8 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *