Ingredientul secret cu care să ungi porumbul fiert. Aşa făceau mereu bunicile pentru un gust perfect

Astfel te vei bucura de porumbul fiert la cote maxime
Ingredientul secret cu care să ungi porumbul fiert. Aşa făceau mereu bunicile pentru un gust perfect

Porumbul fiert este fără dar și poate vedeta sezonului estival. Acest preparat proaspăt, aburind și crocant reușește să îi întoarcă pe mulți cu gândul la copilărie. La fel de mule persoane preferă și să-și prepare porumbul fiert chiar acasă. Dacă și tu te numeri printre ei și vrei să aibă un gust cât mai bun, ai putea ține cont de următoarele sfaturi ca să îi valorifici gustul și mai mult.

Secretul unui porumb fiert delicios

Foarte mulți se întreabă cum pot obține gustul porumbului fiert din copilărie. Există un ingredient secret care îi va reda porumbului gustul mult dorit. Pentru preprarea acestei gustări vei avea nevoie de porumb, sare și unt.

Primul pas constă în curățarea porumbului de frunze dar și de foile de mătase. Pentru a face acest lucru poți tăia cu cuțitul cele două capete ale porumbului, iar frunzele se vor desface imediat. Însă nu arunca toate frunzele. Vei avea nevoie de câteva pentru a le pune pe fundul oalei în care vei fierbe porumbul. Astfel, porumbul nu va atinge fundul cratiței.  Știuleții de porumb se pot pune la fiert întregi sau tăiați în jumătate. După ce îi așezi, poți pune o farfurie deasupra acestora. În acest fel, aceștia nu se vor ridica la suprafață și se vor fierbe uniform. Din când în când, apa trebuie completată.

Porumbul se lasă la fiert pentru jumătate de oră. Pentru a verifica dacă porumbul este fiert, îl poți înțepa cu o furculiță. După ce aceștia sunt gata îi poți servi cu sare sau cu unt. După ce presari sarea și untul pe bucățile de porumb ar trebui să-i lași acoperiți pentru 10 minute. În acest fel, aromele vor pătrunde mai rapid în știuleți. O alternativă la unt ar putea fi și uleiul de măsline, care-i va oferi un gust deosebit. Pentru un porumb gustos și aromat poți pune sare în apa în care acesta fierbe. În funcție de preferințe, porumbul poate fi servit și alături de alte condimente, precum piper, paprika, vanilie, scorțișoară sau condimente pentru pizza.

Cum să alegi cel mai proaspăt porumb

Pentru ca porumbul să fie unul gustos e important ca acesta să fie ales cum trebuie. În acest sens, specialiștii te îndeamnă să-l alegi pe cel mai tânăr. Pentru a crește șansele de a alege un știulete proaspătă, cumpără porumb în sezon de la piața locală unde ai garanția că sunt produse naturale din regiunea ta. Iată câteva criterii de selecție ale porumbului potrivit.

  1. Frunzele: verificați pănușa porumbului pentru a vedea dacă este verde deschis, fermă și netedă. Evitați să alegeți porumbul care are frunzele uscate, murdare sau cu semne de deteriorare;
  2. Umezeală: pipăiți boabele pentru a verifica nivelul de umiditate. Un porumb proaspăt și copt corespunzător ar trebui să aibă boabe umede și lăptoase. Evitați porumbul care are boabele uscate, negre sau mucegăite;
  3. Forma și dimensiunea boabelor: alegeți boabele de porumb care au o formă uniformă și sunt bine dezvoltate. Acestea ar trebui să fie pline, rotunde și cu o dimensiune medie sau mare. Boabele mari au tendința de a fi mai dulci și mai suculente. Evitați boabele mici, subdezvoltate sau cu goluri;
  4. Mătasea porumbului: mătasea porumbului proaspăt, bun de fiert, trebuie să fie fină, lucioasă, de culoare maro deschis sau aurie. Din mătasea de porumb se face ceai diuretic, recomandat pentru persoanele care suferă de probleme renale, infecții urinare sau retenție de apă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *