Ingredientul secret din ciorba de burtă. Cum obții un gust desăvârșit și o textură fină

Ingredientul secret din ciorba de burtă. Cum obții un gust desăvârșit și o textură fină

Ciorba de burtă nu lipsește niciodată de pe mesele noastre în zi de sărbătoare. Este o adevărată delicatesă, iar rețetele sunt numeroase, în funcție de zona țării. Un lucru este sigur, rezultatul este mereu gustos. Trebuie să folosiți acest ingredient pentru a schimba complet gustul ciorbei.

Rețeta pentru cea mai bună ciorbă de burtă

Pe lângă ingredientele pe care toată lumea le cunoaște deja, cei mai pricepuți bucătari recomandă să luați un picior de porc, pe care să-l puneți la fiert. Gustul va fi total diferit și mult mai gustos. Iată toată rețeta:

Ingrediente

  • 1 kilogram de burtă de vită nefiartă,
  • o bucată bună de carne de vita şi un os de vită,
  • un picior de porc,
  • un ardei mare roşu,
  • 2 morcovi,
  • o bucată de ţelină şi de păstrânac şi 2 tije de ţelină,
  • câteva boabe de piper,
  • 300 mililitri de iaurt gras,
  • câţiva căţei de usturoi,
  • o jumătate de ardei murat în oţet,
  • 2 foi de dafin,
  • 2-3 gălbenuşuri de ou,
  • câteva fire de leuştean.

Mod de preparare

Pentru început, spălați foarte bine burta, piciorul de porc și carnea și puneți-le la fiert împreună cu legumele. La început adăugați puțină sare, boabele de piper și circa 4 litri de apă.

După ce carnea a fiert foarte bine, strecurați supa obținută și puneți-o din nou la fiert. Adăugați burta tăiată feliuțe și 1-2 foi de dafin. După ce a clocotit câteva minute, adăugați usturoiul pisat, dar pisați-l bine până obțineți o pastă înainte.

După ce ați adăugat toate aceste ingrediente, mai lăsați puțin până dă în clocot, după care închideți focul. După, adăugați ardeiul din oțet tăiat fâșii subțiri și o jumătate de morcov fiert dar pe răzătoare.

Luăm un bol separat unde batem iaurtul cu gălbenușurile și le adăugăm în ciorbă când aceasta s-a mai răcit puțin. Adăugați sare după gust, după care puneți 1-2 linguri de oțet în care au fost murați ardeii iuți.

Turnați peste 2 linguri de ulei în care a fost călit morcovul. Acest lucru îi va oferi ciorbei o culoare diferită. La final puteți adăuga și puțin leuștean, după gust. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *