Ciorba de burtă nu lipsește niciodată de pe mesele noastre în zi de sărbătoare. Este o adevărată delicatesă, iar rețetele sunt numeroase, în funcție de zona țării. Un lucru este sigur, rezultatul este mereu gustos. Trebuie să folosiți acest ingredient pentru a schimba complet gustul ciorbei.
Pe lângă ingredientele pe care toată lumea le cunoaște deja, cei mai pricepuți bucătari recomandă să luați un picior de porc, pe care să-l puneți la fiert. Gustul va fi total diferit și mult mai gustos. Iată toată rețeta:
Pentru început, spălați foarte bine burta, piciorul de porc și carnea și puneți-le la fiert împreună cu legumele. La început adăugați puțină sare, boabele de piper și circa 4 litri de apă.
După ce carnea a fiert foarte bine, strecurați supa obținută și puneți-o din nou la fiert. Adăugați burta tăiată feliuțe și 1-2 foi de dafin. După ce a clocotit câteva minute, adăugați usturoiul pisat, dar pisați-l bine până obțineți o pastă înainte.
După ce ați adăugat toate aceste ingrediente, mai lăsați puțin până dă în clocot, după care închideți focul. După, adăugați ardeiul din oțet tăiat fâșii subțiri și o jumătate de morcov fiert dar pe răzătoare.
Luăm un bol separat unde batem iaurtul cu gălbenușurile și le adăugăm în ciorbă când aceasta s-a mai răcit puțin. Adăugați sare după gust, după care puneți 1-2 linguri de oțet în care au fost murați ardeii iuți.
Turnați peste 2 linguri de ulei în care a fost călit morcovul. Acest lucru îi va oferi ciorbei o culoare diferită. La final puteți adăuga și puțin leuștean, după gust. Poftă bună!