Ingredientul secret pe care să-l adaugi în aluatul pentru minciunele. Așa ies parfumate și gustoase ca în copilărie

Nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie
Ingredientul secret pe care să-l adaugi în aluatul pentru minciunele. Așa ies parfumate și gustoase ca în copilărie

Ți-e poftă de minciunelele pe care le făcea odată bunica? Află că le poți pregăti și tu dacă știi care sunt pașii din rețetă. N-ai nevoie de multe ingrediente și în scurt timp te vei bucura de un desert delicios.

Cum să pregătești aluatul pentru minciunele

Rețeta de minciunele este una foarte simplă și nu necesită foarte mult efort. Dacă vei respecta pașii de mai jos vei putea să te bucuri de desertul copilăriei.

Ingredientele necesare:
trei ouă

  • 500 gr de făină
  • o ceașcă mică de lapte (150 ml)
  • 1-2 linguri de unt
  • 2-3 linguri de smântână
  • o lingură de zahăr
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • coaja de la o lămâie
  • esență de vanilie

Vezi și – Ingredientul special de pus în aluatul gogoșilor. Trucul bunicilor pentru a ieși pufoase, rețeta e un deliciu

Cum se prepară aluatul pentru minciunele

Acest desert poartă o denumire diferite în funcție de diferite regiuni ale țării. Indiferent de acest aspectul, gustul lor le aduce tuturor aminte de copilărie. Bunicile nu adăugau esență de vanilie, însă în prezent, pentru un gust mai fin, oamenii s-au obișnuit să o folosească.

Primul pas este să mixezi ouăle spumă. Se adaugă apoi untul topit și zahărul, apoi coaja de lămâie și laptele. În făină se face un „cuib” cu lingura, acolo unde se pune bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeamă de lămâie sau cu linguriță de oțet. Amestecă aluatul foarte bine până când devine numai bun de întins. Întinde o foaie suține pe care să o tai cu un cuțit și să fac formele de minciunele.

Această formă se face foarte simplu. După ce ai tăiat aluatul oblig, fă o gaură în mijlocul fiecărui romb obținut, apoi ia o extremitate pe care să o introduci dedesupt în cerculeț și o tragi în sus și vei obține acest rezultat frumos, ca o fundiță. Se prăjesc câte trei, patru bucăți în același timp, astfel încât să rămână loc între ele, în uleiul încins. Scoate-le apoi într-o strecurătoare și pudrează-le cu zahăr.

Vezi și – Ce să adaugi în aluatul de eclere pentru un gust savuros. Ingredientul care face diferența, așa vor ieși pufoase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.1 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *