Ți-e poftă de minciunelele pe care le făcea odată bunica? Află că le poți pregăti și tu dacă știi care sunt pașii din rețetă. N-ai nevoie de multe ingrediente și în scurt timp te vei bucura de un desert delicios.
Rețeta de minciunele este una foarte simplă și nu necesită foarte mult efort. Dacă vei respecta pașii de mai jos vei putea să te bucuri de desertul copilăriei.
Ingredientele necesare:
trei ouă
Acest desert poartă o denumire diferite în funcție de diferite regiuni ale țării. Indiferent de acest aspectul, gustul lor le aduce tuturor aminte de copilărie. Bunicile nu adăugau esență de vanilie, însă în prezent, pentru un gust mai fin, oamenii s-au obișnuit să o folosească.
Primul pas este să mixezi ouăle spumă. Se adaugă apoi untul topit și zahărul, apoi coaja de lămâie și laptele. În făină se face un „cuib” cu lingura, acolo unde se pune bicarbonatul de sodiu, care se stinge cu zeamă de lămâie sau cu linguriță de oțet. Amestecă aluatul foarte bine până când devine numai bun de întins. Întinde o foaie suține pe care să o tai cu un cuțit și să fac formele de minciunele.
Această formă se face foarte simplu. După ce ai tăiat aluatul oblig, fă o gaură în mijlocul fiecărui romb obținut, apoi ia o extremitate pe care să o introduci dedesupt în cerculeț și o tragi în sus și vei obține acest rezultat frumos, ca o fundiță. Se prăjesc câte trei, patru bucăți în același timp, astfel încât să rămână loc între ele, în uleiul încins. Scoate-le apoi într-o strecurătoare și pudrează-le cu zahăr.