Ingredientul secret pe care să-l adaugi în sosul de roșii pentru iarnă. Iese mai bun decât orice ketchup

Doar așa vei obține un sos de roșii delicios și rezistent
Ingredientul secret pe care să-l adaugi în sosul de roșii pentru iarnă. Iese mai bun decât orice ketchup

Au mai rămas doar câteva zile până la sosirea anotimpului de toamnă, iar gospodinele se pregătesc să facă provizii pentru iarnă, acum că majoritatea legumelor se găsesc în cantități mari pe tarabele din piețe. Pentru cei care vor să dea un gust deosebit mâncărurilor în sezonul rece, am pregătit o rețetă incredibilă de sos de roșii. Iată ingredientul secret care-l face mai bun decât orice ketchup!

Rețeta pentru sezonul rece de care te vei îndrăgosti

Sosul de roșii nu are cum să lipsească din cămara cu bunătăți pentru iarnă a niciunei gospodine care se respectă. El se folosește la aproape orice preparat, chiar și la pizza sau la unele salate.

Astfel, fiecare bucătărie are nevoie de o rețetă pentru un sos de roșii care să reziste un timp înelungat, dar să fie și extrem de gustos. De aceea, noi ne-am gândit la rețeta de mai jos. Vei observa că sosul nostru de roșii conține și mere, asta pentru că aceste fructe îl fac să iasă extrem de delicios.

Cum să faci cel mai bun sos de roșii pentru iarnă

Ingrediente

  • un kg de mere
  • 1,5 kg de roșii
  • 2 cepe
  • o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
  • o jumătate de linguriță de ardei roșu măcinat
  • 1,5 linguri de zahăr
  • 2 linguri de oțet
  • 6 căței de usturoi
  • ardei iute măcinat, după gust
  • sare, după gust

Citește și Cât timp se fierbe sucul de roșii, de fapt. Cantitatea corectă de sare ca să iasă delicios!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se presează sau se rade usturoiul. Ulterior, se decojesc merele și se elimină semințele. De asemenea, se taie ceapa, merele și roșiile în bucăți mici și egale.

Acum, se pun toate ingredientele tăiate într-o oală mare la fiert. Se adaugă deasupra și condimentele uscate, sarea și zahărul. Mai departe, tot amestecul se dă la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, după care se bate cu blenderul și se fierbe la foc mic timp de 40 de minute.

După ce s-a scurs acest timp, se adaugă oțet în sos și se fierbe încă un sfert de oră. În final, se toarnă sosul în borcane sterilizate și se acoperă cu capace sterilizate. Spor la treabă!

Citește și Cum să stropești de fapt roșiile pentru a avea o recoltă bogată. Metoda pe care trebuie să o știi, așa vor crește mari și suculente!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *