Ingredientul secret pe care să-l presari în fața casei. Truc cu rezultate peste așteptări

Te scapă de o mare problemă

Scris de: Daoud Andra

12 Aug. 2023

Ingredientul secret pe care să-l presari în fața casei. Truc cu rezultate peste așteptări

Unele ingrediente au întrebuințări universale în gospodărie. Sunt folosite atât la gătit, cât și în alte scopuri, iar efectele lor sunt vizibile. Care este ingredientul secret pe care să-l presari în fața casei? Te scapă de una dintre cele mai comune probleme.

Acesta este ingredientul secret pe care să-l presari în fața casei

Unele produse din bucătărie pot fi de mare ajutor pentru a rezolva anumite probleme. Cel mai bun exemplu în acest sens este banala sare, pe care o folosim pentru a da gust oricărui preparat culinar. Sarea nu este însă doar un potențiator de aromă, ci și un ingredient cu numeroase alte întrebuințări în gospodărie.

Atunci când o presari în fața casei, de exemplu, sarea te ajută să ții la distanță furnicile. Trucul este pe cât de banal, pe atât de eficient. Dacă ai observat prezența furnicilor în preajma locuinței, tot ce ai de făcut este să presari sare în locurile prin care acestea circulă.

Citește și: De ce să presari făină în chiuvetă. După ce afli asta, doar așa vei proceda. Te ajută să economisești bani

Un alt ingredient eficient împotriva acestor insecte este bicarbonatul de sodiu. Dacă pui bicarbonat în locurile unde observi furnici, acestea vor dispărea în timp record. Nu este nevoie de insecticide sau alte produse chimice pentru a le ține la distanță, ci poți apela la acest produs banal, pe care cu siguranță îl ai deja în casă.

De ce nu este recomandat sa pui sare peste usturoi
Sarea este un ingredient universal în gospodărie

De ce să pui un bol cu sare sub pat

Sarea are și alte beneficii în gospodărie. Nu doar că alungă furnicile, dar este și un produs excelent pentru a scăpa de umezeală. Dacă te confrunți cu o umiditate ridicată în casă, pune câte un bol cu sare în diverse puncte din locuință. Un astfel de recipient pus în dormitor, sub pat, ajută la păstrarea aerului curat și la menținerea unui nivel optim de umiditate în atmosferă.

Citește și: De ce să presari zahăr în mașina de spălat. Trucul uluitor care te scapă de o mare problemă

Un alt loc în care poți pune sare este pervazul geamului. Dacă acolo se formează des umezeală și mucegai, banala sare te poate scăpa de această problemă. Sarea din bol trebuie să fie înlocuită periodic. Schimb-o cu sare uscată o dată la o săptămână sau când observi că a căpătat umezeală. Poți plasa un recipient cu sare și în frigider, pentru a scăpa de umezeala și mirosurile de acolo.

Sarea de bucătărie are și numeroase utilizări simbolice. În cultura Feng Shui, se spune că dacă ții un săculeț cu sare în bucătărie, atragi banii. Pune o lingură de sare într-un recipient textil, pe care îl vei așeza pe un raft din bucătărie, pentru a avea noroc pe plan financiar.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *