Ingredientul secret pentru cele mai bune chiftele. Gospodinele de la țară îl folosesc de ani buni

Pașii pe care trebuie să îi urmezi
Ingredientul secret pentru cele mai bune chiftele. Gospodinele de la țară îl folosesc de ani buni

Nu-i deloc greu să pregătești chiftele și reprezintă un fel de mâncare potrivit cu foarte multe tipuri de garnituri. Se întâmplă însă ca acestea să se desfacă în timp ce sunt prăjite. Ce este de făcut? Îți spunem mai jos care este ingredientul secret pentru a le face foarte bune.

Cum să pregătești cele mai bune chiftele. Pașii pe care să-i respecți

În primul rând amestecă foarte bine carnea cu mâna, în timp ce adaugi toate ingredientele necesare. Căldura mâinilor va ajuta la eliberarea proteinelor din carne, ceea ce va ajuta la rândul său amestecul să stea închegat atunci când se gătește. Nu e nevoie să amesteci prea mult, doar câteva minute sunt suficiente.

Adaugă pesmet în compoziția chiftelelor. Nu e nevoie de mult pesmet. Acesta acționează ca o umplutură și împiedică chiftelele să devină prea uscate, absorbind o parte din sucurile de carne eliberate în timpul gătitului. Este nevoie de aproximativ trei linguri de pesmet pentru fiecare kilogram de carne tocată.

Oul are și el un rol foarte important. Acesta acționează ca un liant pentru ingrediente, dar ai nevoie doar de o cantitate mică. Poți adăuga alternativ și pâine proaspătă înmuiată în lapte.

Rulează chiftele în făină înainte de a le pune la prăjit. Aceasta este cea mai simplă și ușoară metodă pentru ca chiftelele să nu se destrame în timp ce se prăjesc. De asemenea, este foarte important să nu pui prea multe chiftele în tigaie. Ele au nevoie de spațiu să se milte pe măsură ce se gătesc. Dacă vei pune prea multe, temperatura va scădea, iar ele nu se vor prăji uniform.

După ce sunt gata, scutură chiftelele din tigaie pe măsură ce le scoți. Acest lucru va oferi acea formă frumoasă a chiftelei rotunde, cu exterior crocant și rumenit.

Alternativa prăjirii chiftelelor este prepaprarea lor la cuptor. E nevoie să stea aproximativ 15-20 de minute în cuptor, în funcție de mărimea lor.

Ulterior, chiftelele pot fi păstrate la frigider între două și patru zile.

Poți să le pui și la congelator după ce s-au gătit. Așează-le pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt și pune-le în congelator. Odată ce devin tari și congelate, pot fi puse într-un recipient etanș sau într-o pungă mai mare cu fermoar. Poți fi ținute așa aproximativ două luni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.9 28 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *